13 újabb japán cseresznye fával bővült az Aamori park

Klubunk a Kecskeméti Szent László Lions Club, fiataljaink a Leok segítségével valamint Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával április 12-én 13.30 órakor 13 újabb japán cseresznye fával bővült a II.Rákóczi Ferenc nevét viselő iskola előtti Aamori park. őexc.Kosuge Junichi úr Japán magyarországi nagykövete is megtisztelte eseményünket.
Az első fák ültetésre és a park megálmodására még 2012 áprilisában került sor. A Sakura ünnep idején a japán nép iránti tisztelete jeléül a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai 35 cseresznyefát ültettek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola elé. A programot akkor a klub rendezte és ő adományozta a fákat hozzá, de a parkosítást Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kecskemét-Aomori Baráti Kör is támogatta. A cseresznyefa-ültetésen őexcellenciája Ito Tetsuo, Japán akkori magyarországi nagykövete is részt vett.

Kecskemét közgyűlése klubunk kezdeményezésére 2015 novemberében döntött arról, hogy a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola előtti park, 1994 óta partnervárosunk, Aomori nevét viselje. 2016-ban köszöntők és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája tanulóinak műsora után őexc. Kosuge Junichi nagykövet úr és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony a japán testvérváros: Aomori nevére keresztelte a gondozott parkot, majd elültettek egy újabb japán cseresznyefát a szépen gondozott zöldfelületen. Az ünnepség végén cseresznyevirág színű luftballonok emelkedtek a magasba.
Hiroshi Shikanai, Aomori polgármestere levélben köszöntötte az ünnepség résztvevőit.

Média megjelenések:


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba