20 éves jubileumi SOS Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Torna

Mikulás naphoz közeledve a Kecskeméti Szent László Lions Klub tagjai minden év november utolsó, vagy december első hétvégéjén rendezik meg a Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Tornát.

Ez az időpont idén a 2017. november 25-26.-i hétvégére esett, amelyre a magyarországi három SOS gyermekfalu (Orosháza, Kecskemét, Kőszeg) lakóin kívül a Vajdaságból - Oromhegyesről, Erdélyből - Kalotaszetkirályról, és Kárpátaljáról - Beregszászról is hívnak hátrányos helyzetű gyermekeket. A versenyző csapatokhoz kezdetektől a kecskeméti Hírös Ép SC is csatlakozott. A 11-14 éves gyerekek számára ez az esemény nagy jelentőségű, egész évben készülnek rá, nagy örömmel jönnek, és élményekkel gazdagodva térnek vissza. Az erdélyi és vajdasági iskolák éves programjába hosszú évek óta megjelenik ez a rendezvény, évkönyvükben szerepel. Barátságok születtek az évek alatt. Volt olyan résztvevőnk, aki egykor játékosként, és hosszú évek múlva edzőként jött el, hisz az első rendezvényünk idején a mai versenyzők még meg sem születtek.

Az idei jubileumi esemény alkalmából a klub két naposra bővítette a programot, november 25-én a gyerekek érkezése és ebédje után egy közös játékokkal egybekötött uszodaprogramon vehettek részt a meghívott csapatok, este pedig a Sport Hotelben elköltött vacsora után, az SOS Faluba várták őket játékos vetélkedőkre. Másnap 26-án vasárnap került sor a Torna megrendezésére, ahol az eddigi csapatokon kívül, a szlovákiai Marcelházáról is érkeztek gyerekek.

A kupát a Beregszászról érkező csapat nyerte szoros küzdelemben a kalotaszentkirályiakkal. A kecskeméti SOS csapata lett a harmadik, akik a marcelháziakat is csapatukba fogadó orosháziakat győzték le, míg 5. helyen holtversenyben a Hírös Ép SC kunszentmártoni csapata és a kőszegiek végeztek.

A rendezvény sztárvendége Kassai Viktor nemzetközi labdarúgó-játékvezető volt, aki egyébként a hazai SOS Gyermekfalvak nagykövete is.

A játék élményén és a díjakon túl, valamennyien, (mintegy 100 fő) 1-1 jubileumi lions pólóval és mikuláscsomaggal térhettek haza. A díjakat a Kecskeméti Szent László Lions Club tagja illetve az Első Kecskeméti Lions Club, a Kecskeméti Szent István Lions Club és a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének vezetői adták át.

20 éves jubileumi SOS Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Torna képekben:


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba