8th INTERNATIONAL SMILING CHILD FESTIVAL APRIL 2014 ISTANBUL

A Kecskeméti Szent László Lions Klub szervezésében és támogatásával hazánkat kecskeméti fiatalok képviselik az idén 8.-alkalommal megrendezésre kerülő isztambuli fesztiválon. A nemzetközi találkozót és művészeti bemutatkozást fogyatékos gyermek csoportok számára rendezik.

A 7 fős kecskeméti társulat táncosai a Juhar utcai és a Nyíri úti iskola tanulói, két pedagógus kíséretében április 14-én hétfőn indulnak a fesztiválra, mely csütörtökig tart. A nehéz körülmények között élő, részben állami gondozottakból álló csoport hónapok óta lázasan készül a megmérettetésre. A rendezvény, mely ugyan verseny is, mégis elsősorban a nemzetközi kapcsolatépítésről, az ismerkedésről, az élményszerzésről szól. Arról, hogy ezek a gyermekek életükben először ülhetnek repülőgépen, ismerkedhetnek egy idegen ország egzotikus kultúrájával, másságával.

Előzetes megmérettetésként a fiatalok a fesztivál programot bemutatták a kiskőrösi EGYMI által szervezett Ki mit tud-on is, ahol területi második helyükkel tovább jutottak a szintén ott megrendezésre kerülő országos döntőbe.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba