A látás védelmében

A Kecskeméti Szent László Lions Club február 22-én délután a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában újból szemüvegeket ajándékozott.

Az ajándékozási ünnepséget a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola alsó tagozatosaiból álló közel 50 fős Kis kórus és Szőke Karolina szavalata tette meghittebbé. Fáriné Boros Erika igazgatónő köszöntőjét dr. Herold József a klub 2023-24 évi elnöke szavai követték, aki üdvözölte a megjelenteket, majd a klubtagok és szülők jelenlétében átadásra kerültek az új szemüvegek.

Január elején a klub az iskolai védőnő segítségével, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az 1. és 2. évfolyam szemészeti szűrését végezte el. A látásvizsgálaton 10 kisgyermek és a védőnő által javasolt magasabb osztályba járó 5 gyermek további szemorvosi vizsgálata vált szükségessé. Így a folyamat a GrandVision Hungary Kft. Arany János utcai Ofotért üzletében folytatódott, ahol a 15 főből 11 tanuló részére javasolt a doktornő új szemüveget.

A 11 általános iskolás tanuló mellett 4 értelmi sérüléssel élő felnőtt és egy ceglédi látás sérüléssel élő család 2 tagja került a kiválasztottak közé, akik részére a szemvizsgálat után, a klub tagjai (a szemükre készült, általuk választott keretes) szemüveget ajándékoztak, volt akinek kétfélét is.

A 18 szemüvegből 3 már átadásra került egy értelmi sérüléssel élő lánynak és egy hátrányos helyzetű ceglédi család 2 tagjának. Az édesapa és az 5 éves kislány is erősen látás sérültek, így a szemüvegeket a klubtagok elvitték az otthonukba..

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége és a GrandVision Hungary Kft. közös társadalmi felelősségvállalási együttműködése révén, a GrandVision Hungary Kft. üzletei jóvoltából összegyűjtött pénzadomány összértékén belül, a hazai lions clubok pályázhattak szemüvegekre. A Kecskeméti Szent László Lions Club is elnyert két körben 600 000.- Ft értékű szemüveg készítési lehetőséget, melynek értékét a GrandVision Hungary Kft. oly módon növelte meg, hogy a szövetséggel kötött megállapodás értelmében szemüvegenként további maximum 50 % kedvezményt biztosított, így a most átadott szemüvegek értéke a pályázatnak köszönhetően közel 1 200 000.- Ft-ot tett ki, amit a klubtagok további összeggel egészítettek ki.

A Kecskeméti Szent László Lions Club rendszeresen végez látás vizsgálatokat gyerekek, sérüléssel vagy nehéz körülmények között élők számára, így az évtizedek alatt több száz szemüveget ajándékozott.

Legutóbb február 6-án, szintén a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába járó 6 ukrán menekült család gyermekének, közel 700 000.- Ft értékben. Az átadást megelőzően a klubnak köszönhetően még decemberben az iskolába járó valamennyi ukrán gyermek ingyenes szemészeti és fogászati szűrését végezte el.

Fotók: Borsos Andrea, Kanyó Gábor

 


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba