Értelmi fogyatékosok számára rendezett megyei sportversenyt a Szent László Lions Club

2018. április 6-án 6 város 12 csapat 200 versenyzője érkezett a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Sportcsarnokába, ami helyt adott a Kecskeméti Szent László Lions Club és az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye (ismertebb nevén ÉNO) első közös megyei sportversenyének, ahol a megyei értelmi fogyatékos intézményekből érkező vendégek mérték össze ügyességüket triciklizésben, frizbi dobásban, kosárlabdában és más izgalmas számokban.

A rendezvényt Koncsik István, a Kecskeméti Szent László Lions Club soros elnöke és Fazekasné Kis Ilona, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátásának vezetője nyitotta meg.

Az első közös rendezvényre tizenkét csapat közel kétszáz versenyzője érkezett Kecskemétről, Szegedről, Kiskunhalasról, Tompáról, Kalocsáról és Tassról. Hozzájuk kapcsolódtak a Kada Elek Közgazdasági Szakgimnázium tanulói, akik indultak a megmérettetésen is. Az intézmény diákjai Szemléletváltó Napjuknak köszönhetően régi jó kapcsolatot ápolnak az ÉNO gondozottjaival.

A sportverseny célja túlmutat az esélyegyenlőség megteremtésén. Az értelmi sérültek számára a teljes élet örömét nyújtó játék, a versenyszellem, a kapcsolatépítés, az együttműködés, az ügyesség - és mozgáskoordináció fejlesztése, egymás segítése, a mozgás élménye, a megszokott környezetből való kimozdulás, a győzelem mámora - mind-mind megvalósulhat egy ilyen rendezvény kapcsán. A csapatok készültek a versenyre, tehát már hetekkel előre gyakoroltak, ezzel folyamatos közös programot hoztunk létre számukra.

[video] 

A Kecskeméti Szent László Lions Club Leo fiataljai számára is jó lecke volt a verseny, hisz megtapasztalhatják, hogy a sérültek másságuk ellenére is ugyanolyanok, mint mi vagyunk.

A rendezvényre nevező csapatok – a kupákon, érmeken és okleveleken túl – egységes ajándékcsomag jutalomban részesültek.

Képgaléria - Értelmi fogyatékosok számára rendezett megyei sportversenyt a Szent László Lions Club


[kep]


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba