Érzékenyítő délután a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

2020. január 23-án délután 13.30 és 15.30 között a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai, az iskola egész alsó tagozata, közel 300 gyerek számára játékos érzékenyítő délutánt szervezett, elsősorban a látássérültek életének megismerésére, átélésére.

A feladatok lebonyolításába bevonták fiataljaikat a Kecskeméti Szent László Leo Club tagjait is, akik, főleg középiskolások, valamint a klub önkénteseit és az iskola pedagógusait. A játékos feladatok összeállításában kikérték a Bács-Kiskun megyei Vakok és Gyengén látók Szövetségének tanácsait, akik az egyik állomáson segítőként is részt vettek.

A 7-10 éves gyerekek Tündérország megsegítésére siettek, ahonnan a Sötétség országának gonosz varázsló királya ellopta a fényt. 12 nehéz próbát kellett kiállniuk, hogy Tündérország kicsi királyfiát segítsék a veszélyes, nehéz és sötét úton. A gyerekeknek a nap és a csillagok visszaszerzésében segítségükre volt az Oroszlán király teljes udvartartásával. A próbák az egyéb érzékszervek minél erőteljesebb használatára épültek, a hallás, a szaglás, a tapintás került előtérbe és nagyon fontos szerepet kapott az együttműködés, egymás segítése. A gyerekek gyakorlati tapasztalatokat szereztek nem látó embertársaink minden napi nehézségeiről.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba