Országos Leo Találkozó Kecskeméten

A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai nagyon büszkék fiataljaikra, akik megszervezték, hogy 2019. szeptember 27-29. között Kecskeméten kerüljön sor az Országos Leo Találkozóra. A leok önállóan állították össze a 3 napos esemény programját, a vendégfogadást, a szállást, étkezést, az ünnepélyes avatást, a csapatépítő játékokat, az önkéntes közösségi munkát, a jelmezes estet.

A Szent László Lions Club tagjai ezúttal is köszönik a Kecskeméti Szent László Leo Club két elnökének; Balogh Dalma Tímeának és Panik Nikolettának, valamint elnök helyettesüknek Mezei Martinának, lelkes előkészítő és lebonyolító munkáját.

 

Panik Nikolett, a Szent László Leo Club egyik elnökének beszámolója az alábbiakban olvasható:

2019. szeptember 27-29. között Kecskeméten került megrendezésre az OLT (Országos Leó Találkozó), amit ez alkalommal a Kecskeméti Szent László Leo klub szervezett meg. Olyan 16-26 éves fiatalok vettek részt ezen az eseményen, akik nem érzik tehernek a szabadidejüket önkéntességgel tölteni.

A találkozó jóvoltából esélyt kaptak megismerkedni, összebarátkozni egymással a különböző klubok, érezni milyen nagy is ez a közösség és megünnepelni, hogy folyamatosan bővül nagyszerű, segítőkész emberekkel. A fiatalok célja megmutatni, miért nincs számukra lehetetlen a jótékonykodás terén. Úgy gondolják közösen, együttes munkával bármit el tudnak érni majd a jövőben.

A háromnapos rendezvény a lions himnusz meghallgatása után az ifjúsági szervezet újdonsült tagjainak avatásával indult, melyet egy ünnepélyes vacsora követett a támogató klub tagjaival. Az est hátralévő részében a nemzetközi leo mozgalmat bemutató prezentáció után, a fiatalok közös ismerkedő, csapatépítő játékokon vettek részt.

A találkozó második napjának délelőttjét, a helyiek az ország különböző tájairól érkezettekkel együtt karitatív, önkéntes munkával töltötték. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola előtt található Aomori park valamennyi padját felújították, illetve az iskola homlokzati oszlopait, korlátait is újrafestették. Ezt követte egy közös ebéd elfogyasztása. A vidám, jókedvű délutánt a kecskeméti Game Pub “különtermében” folytatták, ahol közös társasjátékok keretében ismerkedtek még jobban egymással. Az est “jelmez party” –val zárult, ahol a fiatalok kreativitásukat csillogtathatták a különféle maskarákban. 29-én vasárnap délelőtt hivatalosan is véget ért a találkozó.

A tapasztalatcsere révén a jövőre nézve új programokkal és tervekkel felvértezve vágnak bele a közös munkába, buzdítva mindenkit az önkéntesség szeretetére. Összességében a három nap építő jellegű, felüdítő, az önálló szervezés révén, egy egészen új élmény volt a kecskeméti Szent László Leo klub fiataljainak. A társaság - azontúl, hogy jókedvvel és kitartással áll neki a hasonló feladatoknak - a közösség érdekeit előtérbe helyezve segítik mindazokat, akiknek erre szükségük van.

Céljuk, hogy önkéntes munkájukkal sokkal szebbé, megértőbbé, egységesebbé és jobb hellyé tegyék a világot!  
Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba