Tomordok Gyermeklabdarúgó Torna - Kalotaszentkirály, Erdély

A Kecskeméti Szent László Lions Club 23 éven keresztül rendezte meg az SOS Nemzetközi Gyermeklabdarúgó Tornát, melynek több mint 20 éven keresztül oszlopos tagja volt a kalotaszentkirályi csapat.

Az SOS falvak megszűnésével, a hazai kupa átalakult nemzetközi és kistérségi csapatok versenyévé, de a pandémia miatt az utolsó 2 évben nem tudták megszervezni.

A kalotaszentkirályi csapat viszont a kecskeméti példán fellelkesülve, évek óta szervez egy másik kupát, melyre főleg a „szentkiráy” nevű települések csapatait hívja meg Erdélyből és a külföldi magyar lakta településekről. A kupát, melyen a szomszéd település Szentkirályi és a kecskeméti SC Hírös ÉP csapata is részt vesznek, a klub évek óta támogatja.

A kecskemétiek vezetője Kertész Zoltán beszámolójából idézünk:

„A hétvégén a pandémia miatt 2 évig elmaradt kupára kaptunk meghívást. Pénteken délben találkoztunk a Jász Sörözőnél, a hét focista gyermekkel. A Szent László LC tagja, Vados Csabi megebédeltette a csapatot indulás előtt. Köszönjük Csabi!

1 órakor elindultunk. Lakiteleknél csatlakozott hozzánk a Szentkirályi iskola csapata. Innen együtt utaztunk tovább. Méhkeréknél léptük át a határt és Nagyvárad érintésével, helyi idő  szerint 19 órakor  érkeztünk meg Kalotaszentkirályra. Itt nagy örömmel vártak, elfoglaltuk a szobáinkat, megvacsoráztunk és a helyi focipályán lefekvésig lehetett játszani. Másnap reggeli után elsétáltunk a falu füves futballpályájára és a megnyitó után kezdődtek a selejtezők. A tíz csapat két-két ötös csoportban játszott kőrmérkőzést…  

 …sajnos csak 6-ok lettünk. A  győzelmet Szentkirály szerezte meg.

Átadtam a Szent László Lions Club és az SC HIRÖS ÉP egyesület ajándékait.

Nagyon jó hangulatban zárult ez a kedves kis focitorna. Ebéd után elbúcsúztunk, hazaindultunk és szerencsésen megérkeztünk.”

A klub 10 db focilabdával és a fair play díjjal járult hozzá a Tomordok Kupához.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba