2018. november 17-én 14 órától tartja 7. születésnapját a Mosoly Klub

esemény kezdete: 2018. november 17. 14:00
esemény vége: 2018. november 17. 18:00

Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása havonta rendezi meg ezt a rendezvényt Kecskemét és vonzáskörzetébe tartozó településeken lakó értelmi sérültek számára. A klubdélutánokon kézműves foglalkozásokkal, kulturális műsorokkal, játékokkal, tánccal és az évközi aktuális programokkal, mikulásvárással, farsangi jelmezversennyel, tavaszi-nyári hangulattal kapcsolódnak ki a résztvevők.  Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága a széchenyivárosi Nyitnikék Idősklubja klubhelyiségében (Kecskemét, Margaréta u. 2.) biztosít helyet az immár hetedik esztendeje havonta megrendezésre kerülő rendezvénynek, ezzel kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget nyújt az értelmi sérült emberek minden korosztályának, lehetővé téve, hogy találkozzanak, beszélgessenek, és együtt mulassanak. Ezeken a délutánokon az intézmény dolgozói és családtagjaik önkéntesként vesznek részt.

A vidám, jó hangulatúnak ígérkező születésnapi program, az M. Bodon Pál Zeneiskola tanárainak és növendékeinek műsorával kezdődik Molnár Pál szervezésében, majd a mintegy 150 fős hatalmas szülinapi torta és a Szent László Lions Club felajánlásában lévő tombolasorsolás következik.

A közös fergeteges hangulatú táncról az Impulzus Zenekar gondoskodik.

A rendezvényt több civil szervezet is rendszeresen támogatja, többek között a budapesti székhelyű Szent Vitus Alapítvány és a Kecskeméti Szent László Lions Club.


Ez utóbbi szervezet és fiataljai a Kecskeméti Szent László Leo klub tagjai 2 évvel ezelőtt kapcsolódtak a rendezvényhez, önkéntes munkával és anyagi, tárgyi támogatással egyaránt. A foglalkozásokon a terem díszítésében az ételek és italok előkészítésében, kínálásában, a közös játékokban, táncban, az italok kiosztásában és a végén a takarításban, teremrendezésben vesznek részt. Az önkéntes 15-22 éves fiatalok megtanulják elfogadni a másságot, szociálisan és emberileg nyitottabbá vállnak.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba