Hírek, aktualitások

A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai részt vettek a Kecskeméti Önkormányzat és a civilek közös zöldítési akciójában is 2020. november 07. 11:00 A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai részt vettek a Kecskeméti Önkormányzat és a civilek közös zöldítési akciójában is

A széleskörű összefogás eredményeként 31 lombhullató és örökzöld fa, valamint 4 000 darab cserje teszi zölddé és szerethetővé a környéket. Kecskemét legújabb "Zöld tere" széles körű társadalmi összefogás eredményeképpen jött létre. Az ültetésre 2020. november 7-én került sor a városközpontban.

bővebben arrow_forward
A Kecskeméti Szent László LC megkezdte az ´´Érzékelések kertje´´ építési munkálatait 2020. október 15. 12:00 A Kecskeméti Szent László LC megkezdte az ´´Érzékelések kertje´´ építési munkálatait

A Kecskeméti Szent László LC legújabb projektje az "Érzékelések kertje" lesz, melynek építési munkáit megkezdték. A mintegy 10 millió Ft bekerülési költségű kert, tervező, előkészítő munkálatait már 2019 nyarán megkezdték, de a járvány miatt az építésre csak most az ősz folyamán kerül sor. Az átadást november közepére tervezik.

bővebben arrow_forward
Segítség egy 7 fős családnak 2020. június 25. 11:00 Segítség egy 7 fős családnak

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége a koronavírussal összefüggő segítő tevékenységgel vagy aktivitásszervezéssel kapcsolatos pályázatot írt ki a hazai lions klubok számára. A Kecskeméti Szent László Lions Club egy kecskeméti, a véradó állomáson dolgozó doktornő családjának támogatására nyújtott be pályázatot.

bővebben arrow_forward
A Kecskeméti Szent László LC újabb adománya a Bács-Kiskun Megyei Kórház részére 2020. május 19. 13:00 A Kecskeméti Szent László LC újabb adománya a Bács-Kiskun Megyei Kórház részére

A Kecskeméti Szent László LC klubtagsága úgy döntött, hogy ebben az embert próbáló időszakban segítséget nyújt a veszélyhelyzetnek leginkább kitett emberek, az egészségügyi dolgozók részére. A járvány korai szakaszában, 2020. április 03-án 1 000 db szájmaszkot adományozott a kórház sürgősségi beteg ellátó osztályának, mintegy 650 000 Ft értékben.

bővebben arrow_forward
Szkenner állványt adományozott a Kecskeméti Szent László Lions Club 2020. március 11. 15:00 Szkenner állványt adományozott a Kecskeméti Szent László Lions Club

A Kecskeméti Szent László Lions Club a Bács-Kiskun Megyei Vakok és Gyengén látók Szövetsége ajánlására és elnökének társaságában egy szkenner állványt adományozott a szövetség egy tagjának. Az állvány és az okos telefon applikációja segítségével, a látássérült felhasználó bármilyen A/4 méretű levelet, iratot pillanatok alatt hangosan be tud olvastatni, minden külső segítség nélkül.

bővebben arrow_forward
Farsang a Mosoly Klubban 2020. február 29. 14:00 Farsang a Mosoly Klubban

A 2020. február 29-i, farsangi Mosoly Klubot, ahogy az ilyenkor télvégén szokás, maskarás felvonulás színesítette. A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai és fiataljai a Szent László Leo Club tagjai, valamint a klub önkéntesei segítőként vesznek részt a felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának, havonta megrendezett klub délutánján, a Mosoly Klubon.

bővebben arrow_forward
Küzdelem, sok nevetés, egymás biztatása, segítése jellemezte a III. Oroszlán Kupát 2020. február 07. 09:00 Küzdelem, sok nevetés, egymás biztatása, segítése jellemezte a III. Oroszlán Kupát

A Kecskeméti Szent László Lions Club, fiataljai a Kecskeméti Szent László Leo Club, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Intézményével közösen, kecskeméti és Bács-Kiskun megyei értelmi fogyatékosokkal foglalkozó intézmények gondozottai számára szervezett csapat sportversenyt 2020. február 7-én.

bővebben arrow_forward
Szemszűrés muzsikával 2020. január 31. 14:00 Szemszűrés muzsikával

2020. január 31-én délután a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai újra ingyenes szemszűrést végeztek, ezúttal is gyerekek körében. Az M. Bodon Pál Zeneiskolába települtek ki a Kuti Optika munkatársaival és felszerelésével. A klub és az optika magas kedvezményt ajánlott a szülőknek a készülő szemüvegekhez.

bővebben arrow_forward
Virtuális kiállítás a Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottainak 2020. január 28. 16:00 Virtuális kiállítás a Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottainak

A kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központtal való együttműködés keretében 2020. január 28-án Harsányi Zsuzsanna festőművész a Kecskeméti Szent László Lions Club soros elnöke virtuális kiállításon mutatta be alkotásait a mélyszegénységben élőknek. Beszélt az alkotás folyamatáról, örömeiről, nehézségeiről. A jelen lévők nagy érdeklődéssel nézték a kivetítőn bemutatott mintegy 120 alkotást, melyek nagy része a művész könyveiben is megtalálható.

bővebben arrow_forward
Pótszilveszter a Mosoly klubban 2020. január 25. 14:00 Pótszilveszter a Mosoly klubban

A közel 90 fős délután Nagy Mária magyar nóta énekes műsorával kezdődött, melynek szünetében alkoholmentes pezsgővel köszöntötték az újesztendőt a megjelentek. A közös nótázás alatt is néhányan már táncra perdültek. A műsor után virsli evés következett a szokásos büféasztal megnyitása előtt. Az estet most is a szokásos, közös, fergeteges hangulatú tánc zárta.

bővebben arrow_forward

Hír archívum:


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba