19. Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Torna

2016. december 4-én 19 alkalommal szervezte meg klubunk a Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Tornát az SOS Falvak és hazánkon kívül élő magyar állami gondozott és hátrányos helyzetű gyermekek számára.

A Szent László Lions Klub tagjai minden év november utolsó, vagy december első hétvégéjén (2016. december 4-én), immár 19. alkalommal rendezték meg ezt a rendezvényt, amelyre a magyarországi három SOS gyermekfalu (Orosháza, Kecskemét, Kőszeg) lakóin kívül a Vajdaságból - Oromhegyesről, Erdélyből - Kalotaszentkirályról, és Kárpátaljáról - Beregszászról is hívnak meg hátrányos helyzetű gyermekeket. Az utóbbi helyről az idén is 2 csapatot fogadtunk. A versenyző csapatokhoz a kecskeméti SC Hírös-ÉP csatlakozott.
A 11-13 éves gyerekek számára ez az esemény nagy jelentőségű, egész évben készülnek rá, nagy örömmel jönnek, és élményekkel gazdagodva térnek vissza. Az erdélyi és vajdasági iskolák éves programjába hosszú évek óta megjelenik ez a rendezvény, évkönyvükben szerepel, a vajdasági csapatot az idén az iskola igazgatója is elkísérte. Barátságok születtek az évek alatt. Volt olyan résztvevőnk, aki egykor játékosként, ma edzőként jött el, hisz az első rendezvényünk idején az idei versenyzők még meg sem születtek.
A játék élményén túl a gyerekek a mezeken, díjakon túl valamennyien mikuláscsomaggal, a beregszásziak tartós élelmiszer adománnyal térhettek haza.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba