Hírek, aktualitások: Általános

Vakvacsorán vettek részt a Kecskeméti Szent László LC tagjai 2020. január 09. 18:00 Vakvacsorán vettek részt a Kecskeméti Szent László LC tagjai

A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai 2020. január 9-én érzékenyítő "láthatatlan" vacsorán tapasztalták meg nem látó embertársaink hétköznapjainak nehézségeit. A Lions mozgalom mintegy 1,5 millió tagja számára Magyarországon és további 205 országban prioritást élvez a látás megőrzése, a látássérültek segítése. A vacsorának a Veyron Ebédlő és Rendezvényház adott otthont.

bővebben arrow_forward
Szemszűrés a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában 2020. január 08. 08:00 Szemszűrés a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

2020. január 8-án a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai újra ingyenes szemszűrést végeztek, ezúttal gyerekek körében. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába települtek ki a Kuti Optika munkatársaival és felszerelésével. A 2019. márciusi szűrést folytatva, az akkor kimaradó osztályokkal, a teljes alsó tagozat gyermekeit megvizsgálták, akkor 140, ezúttal pedig 135 főt.

bővebben arrow_forward
Adventi adományok 2019. december 28. 00:00 Adventi adományok

A Kecskeméti Szent László Lions Club advent idején támogat néhány látássérült embert, tartós élelmiszer adománnyal, ill. beszélő eszközökkel, melyet a hétköznapok során tudnak használni. Ez 2019 év adventjén is így történt, tartós élelmiszerekkel és hangos vércukor mérővel leptek meg a klub tagjai egy nagykőrösi és egy lakiteleki látássérült idős embert.

bővebben arrow_forward
Adventi adományok egyszülős családoknak 2019. december 21. 14:00 Adventi adományok egyszülős családoknak

2019. december 21-én a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Kecskeméti Szent László Leo Club fiataljai tartós élelmiszer és édesség adományokat adtak át az egyszülős családoknak. A Bács-Kiskun Megyei Család Esélyteremtési és Önkéntes Ház játék és ruhanemű gyűjtési akciójához kapcsolódva, 15 család karácsonyát tudták kicsit még jobban kiteljesíteni az 5 000 Ft-os élelmiszer csomagokkal.

bővebben arrow_forward
Láthatatlan vacsora Kecskeméten 2019. november 06. 18:00 Láthatatlan vacsora Kecskeméten

Láthatatlan vacsora címmel szerveztek 2019. november 6-án este szemléletformáló programot a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai kecskeméti és környékbeli vállalkozóknak. A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai tapasztalat szerzés céljából vettek részt a rendezvényen, egy későbbi hasonló alkalom szervezéséhez.

bővebben arrow_forward
Országos Leo Találkozó Kecskeméten 2019. szeptember 27. 08:00 Országos Leo Találkozó Kecskeméten

A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai nagyon büszkék fiataljaikra, akik megszervezték, hogy 2019. szeptember 27-29. között Kecskeméten kerüljön sor az Országos Leo Találkozóra. A leok önállóan állították össze a 3 napos esemény programját, a vendégfogadást, a szállást, étkezést, az ünnepélyes avatást, a csapatépítő játékokat, az önkéntes közösségi munkát, a jelmezes estet.

bővebben arrow_forward
Ingyenes szemszűrés Kiskunfélegyházán 2019. június 05. 09:00 Ingyenes szemszűrés Kiskunfélegyházán

2019. június 5-én 9 és 13 óra között újra ingyenes szemszűrést végzett a Kecskeméti Szent László Lions Club. A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége szemszűrő berendezéseit szállító kisbuszát ezúttal Kiskunfélegyházára a Móra Ferenc Művelődési Központhoz hozta le Budapestről Magyar László klubtag. A berendezések összeszerelésében Magyar Donát segített önkéntesen.

bővebben arrow_forward
Lions Nap - Szemüvegeket adományozott a Kecskeméti Szent László LC 2019. április 29. 15:00 Lions Nap - Szemüvegeket adományozott a Kecskeméti Szent László LC

Az országos Lions Nap keretében közel 900 000 Ft értékben adományozott szemüvegeket a Kecskeméti Szent László Lions Club. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai közül a klub és a Kuti Optika felajánlásaként 18 hátrányos helyzetű gyerek kapott szemüveget. A szemüvegek ünnepélyes átadására 2019. 04.29-én du. 3 órakor került sor az iskolában.

bővebben arrow_forward
Lions Nap a Mosoly Klubban 2019. április 27. 14:00 Lions Nap a Mosoly Klubban

A 2019. április 27-i Mosoly Klub, melyet a szokott helyen, a Margaréta u. 2. sz. alatt tartott a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Szent László Leo Club, az egészség jegyében telt. A játékos versenyeken egészséggel kapcsolatos feladatokat oldottak meg a jelentkezők, a versenyszámok között pedig egyéni énekekkel szórakoztatták egymást a jelenlévők.

bővebben arrow_forward
Gyönyörűen virágoznak a Kecskeméti Szent László Lions Club által ültetett japáncseresznye fák 2019. április 23. 12:00 Gyönyörűen virágoznak a Kecskeméti Szent László Lions Club által ültetett japáncseresznye fák

A 2012 és 2018 között létrehozott Aomori park több mint 50 fája egyre terebélyesedik. A klub tagjai büszkék az általuk létrehozott parkra, remélik, hogy a fák virágszirmai sok kecskemétinek hoznak majd örömet, szerencsét és boldogságot! A Szent László Lions Clubnak pedig további terveket a park szépítésére, bővítésére.

bővebben arrow_forward
Csapatépítő kirándulás a leokkal 2019. április 06. 08:00 Csapatépítő kirándulás a leokkal

A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai és fiataljai a Szent László Leo Club tagjai, valamint a klubtagok gyerekei, unokái közösen látogattak el a felsőlajosi MagánZooba 2019. április 6-án, szombaton. A kirándulás célja a kikapcsolódáson túl, a generációk közötti barátkozás, kommunikáció és a csapatépítés volt.

bővebben arrow_forward
Húsvétvárás a Mosoly Klubban 2019. március 23. 14:00 Húsvétvárás a Mosoly Klubban

A 2019. március 23-i Mosoly Klub, melyet a szokott helyen a Margaréta u. 2. sz. alatt tartottak, a Húsvétvárás jegyében telt. A kézműves foglalkozáson húsvéti csibéket és tavaszi karkötőket készíthettek a jelenlévők a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Szent László Leo Club tagjainak segítségével.

bővebben arrow_forward
Béke Poszter pályázat díjátadó ünnepség Budapest, Wanatka Központ 2019. március 22. 13:00 Béke Poszter pályázat díjátadó ünnepség Budapest, Wanatka Központ

A Kecskeméti Szent László Lions Club által delegált díjazottak és kísérőik népes csoporttal, 19 fővel voltak jelen a 2019. március 22-én, pénteken megrendezett díjátadón. A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége az idén is meghirdette a Lions Clubs International által 31. alkalommal kiírt nemzetközi „Béke Poszter” pályázatát, ezúttal „Jót tenni jó”- címmel.

bővebben arrow_forward

Hír archívum:


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba