Hírek, aktualitások: Általános

A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai részt vettek a Kecskeméti Önkormányzat és a civilek közös zöldítési akciójában is 2020. november 07. 11:00 A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai részt vettek a Kecskeméti Önkormányzat és a civilek közös zöldítési akciójában is

A széleskörű összefogás eredményeként 31 lombhullató és örökzöld fa, valamint 4 000 darab cserje teszi zölddé és szerethetővé a környéket. Kecskemét legújabb "Zöld tere" széles körű társadalmi összefogás eredményeképpen jött létre. Az ültetésre 2020. november 7-én került sor a városközpontban.

bővebben arrow_forward
A Kecskeméti Szent László LC megkezdte az ´´Érzékelések kertje´´ építési munkálatait 2020. október 15. 12:00 A Kecskeméti Szent László LC megkezdte az ´´Érzékelések kertje´´ építési munkálatait

A Kecskeméti Szent László LC legújabb projektje az "Érzékelések kertje" lesz, melynek építési munkáit megkezdték. A mintegy 10 millió Ft bekerülési költségű kert, tervező, előkészítő munkálatait már 2019 nyarán megkezdték, de a járvány miatt az építésre csak most az ősz folyamán kerül sor. Az átadást november közepére tervezik.

bővebben arrow_forward
Segítség egy 7 fős családnak 2020. június 25. 11:00 Segítség egy 7 fős családnak

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége a koronavírussal összefüggő segítő tevékenységgel vagy aktivitásszervezéssel kapcsolatos pályázatot írt ki a hazai lions klubok számára. A Kecskeméti Szent László Lions Club egy kecskeméti, a véradó állomáson dolgozó doktornő családjának támogatására nyújtott be pályázatot.

bővebben arrow_forward
A Kecskeméti Szent László LC újabb adománya a Bács-Kiskun Megyei Kórház részére 2020. május 19. 13:00 A Kecskeméti Szent László LC újabb adománya a Bács-Kiskun Megyei Kórház részére

A Kecskeméti Szent László LC klubtagsága úgy döntött, hogy ebben az embert próbáló időszakban segítséget nyújt a veszélyhelyzetnek leginkább kitett emberek, az egészségügyi dolgozók részére. A járvány korai szakaszában, 2020. április 03-án 1 000 db szájmaszkot adományozott a kórház sürgősségi beteg ellátó osztályának, mintegy 650 000 Ft értékben.

bővebben arrow_forward
Szkenner állványt adományozott a Kecskeméti Szent László Lions Club 2020. március 11. 15:00 Szkenner állványt adományozott a Kecskeméti Szent László Lions Club

A Kecskeméti Szent László Lions Club a Bács-Kiskun Megyei Vakok és Gyengén látók Szövetsége ajánlására és elnökének társaságában egy szkenner állványt adományozott a szövetség egy tagjának. Az állvány és az okos telefon applikációja segítségével, a látássérült felhasználó bármilyen A/4 méretű levelet, iratot pillanatok alatt hangosan be tud olvastatni, minden külső segítség nélkül.

bővebben arrow_forward
Szemszűrés muzsikával 2020. január 31. 14:00 Szemszűrés muzsikával

2020. január 31-én délután a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai újra ingyenes szemszűrést végeztek, ezúttal is gyerekek körében. Az M. Bodon Pál Zeneiskolába települtek ki a Kuti Optika munkatársaival és felszerelésével. A klub és az optika magas kedvezményt ajánlott a szülőknek a készülő szemüvegekhez.

bővebben arrow_forward
Vakvacsorán vettek részt a Kecskeméti Szent László LC tagjai 2020. január 09. 18:00 Vakvacsorán vettek részt a Kecskeméti Szent László LC tagjai

A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai 2020. január 9-én érzékenyítő "láthatatlan" vacsorán tapasztalták meg nem látó embertársaink hétköznapjainak nehézségeit. A Lions mozgalom mintegy 1,5 millió tagja számára Magyarországon és további 205 országban prioritást élvez a látás megőrzése, a látássérültek segítése. A vacsorának a Veyron Ebédlő és Rendezvényház adott otthont.

bővebben arrow_forward
Szemszűrés a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában 2020. január 08. 08:00 Szemszűrés a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

2020. január 8-án a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai újra ingyenes szemszűrést végeztek, ezúttal gyerekek körében. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába települtek ki a Kuti Optika munkatársaival és felszerelésével. A 2019. márciusi szűrést folytatva, az akkor kimaradó osztályokkal, a teljes alsó tagozat gyermekeit megvizsgálták, akkor 140, ezúttal pedig 135 főt.

bővebben arrow_forward
Adventi adományok egyszülős családoknak 2019. december 21. 14:00 Adventi adományok egyszülős családoknak

2019. december 21-én a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Kecskeméti Szent László Leo Club fiataljai tartós élelmiszer és édesség adományokat adtak át az egyszülős családoknak. A Bács-Kiskun Megyei Család Esélyteremtési és Önkéntes Ház játék és ruhanemű gyűjtési akciójához kapcsolódva, 15 család karácsonyát tudták kicsit még jobban kiteljesíteni az 5 000 Ft-os élelmiszer csomagokkal.

bővebben arrow_forward

Hír archívum:


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba