20 éves a Szent László Lions Club

Ünnepélyes keretek között emlékezett meg a Kecskeméti Szent László Lions Club tagsága az alapításának 20. évfordulójáról. A jubileumi rendezvényre meghívást kaptak a klub jelenlegi és volt tagjai, továbbá azok családtagjai.

A klub alapító tagjai lions pályafutásukat még a Kecskeméti Szent István Lions Club soraiban kezdték közel 28 évvel ezelőtt, de egy viharos válásnak köszönhetően 1997. augusztus 28-án – dr. Szabó Attila vezetésével - egy új klubot hoztak létre. Ez a klub lett a Kecskeméti Szent László Lions Club. Klub a Charter Night-ját 1997. november 29-én ünnepelte, ezt a dátumot tartjuk számon a születésnapjának. Dr. Szabó Attila volt a klub alapító elnöke és a klubból 2002-es kilépéséig az egyik motorja. 1997 és 2002 közötti lions munkásságának elismeréseként dr. Chrabák László alkormányzó a részére - az ünnepségen - díjat adott.

dr. Chrabák László alkormányzó a 20 éves klubot díszoklevéllel köszöntötte, illetve a Lions mozgalomért végzett zónaelnöki munkájáért díjazta Bus Gábort és a klub irányításában végzett elnöki munkájáért Koncsik Istvánt, a klub elnökét.

[kep]

Ezt követően Koncsik István, a klub soros elnöke az elmúlt húsz év munkáját megköszönve ajándékkal jutalmazta azt a kilenc alapító tagot, aki a mai napig is aktív tagsággal rendelkezik a klubban. Név szerint: Birkás Menyhért, Bohács József, Dr. Bódog Zoltán, Dabasi Gábor, Herczeg József, Dr. Horváth Gyula, Dr. Herold József, Magyar László és Szenes Márton.

A Kecskeméti Szent László Lions Club 1997-ben alakult egy baráti társaság tagjaiból. Jelenleg 28 fő az aktív taglétszám, de több pártoló tagunk és tagjelöltünk is van. Céljaink azonosak a Lions mozgaloméval: Önzetlen segítséget nyújtani a sérült, beteg, elesett, boldogtalan embertársainknak, nemzetre, vallásra politikai beállítottságra tekintet nélkül.

Olyan férfiak és nők vagyunk, akik önként vállalkoztak arra, hogy mindennapi munkánk elvégzése mellett időnket, jószolgálati tevékenységekre fordítsuk. 

Kérjük segítse munkánkat azzal, hogy támogatást ad rászorultjainknak a programjaink megvalósításához!

Támogasd a Kecskeméti Szent László Lions Club jótékonysági tevékenységét!

Klubunk vállalja, hogy az Ön adományát 100 %-ban eljuttatja a rászorulóknak, melyről tájékoztatjuk Önt!

* Elfogadom, hogy az LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége (közhasznú szervezet) (1065 Budapest, Podmaniczky utca 16. Fsz 6.) által a lions.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím. Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

Az alapítók díjazását követően az aktív tagság részére díszoklevél átadásával folytatódott a rendezvény.

A Kecskeméti Szent László Lions Club alapításáról és magáról a kecskeméti Lions mozgalom kialakulásáról kevés írott információ állt rendelkezésre ezért az est múltidézéssel folytatódott és közel két órán keresztül tartottak az alapítók élménybeszámolói, melyeket a klub a későbbiek folyamán a weblapján publikál.

Az alapításban részvevők élménybeszámolóját követően a „nagytestvér” szerepét betöltő Kecskeméti Szent István Club és annak elnökének, Tarjányi Emőkének köszöntője következett, majd az est díszvacsorával zárult.

[kep] galéria


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba