21 éves az SOS Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Torna

A Kecskeméti Szent László Lions Club 2018. december 9-én 21. alkalommal rendezte meg az SOS Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Tornát, melyen a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója, dr. Chrabák László is részt vett. A magyarországi két SOS gyermekfalu (Kecskemét, Kőszeg) lakóin kívül a Vajdaságból - Tótfaluból, Erdélyből - Kalotaszetkirályról, Felvidékről - Marcelházáról és Kárpátaljáról - Beregszászról érkeztek hátrányos helyzetű gyermekek a versenyre.

Mikulás naphoz közeledve a Szent László Lions Klub tagjai minden év november utolsó, vagy december első hétvégéjén szervezik meg a Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Tornát, amelyre a magyarországi három SOS gyermekfalu és a hazánkon kívüli magyarlakta területek hátrányos helyzetű gyermekein kívül a versenyző csapatokhoz kezdetektől a kecskeméti SC Hírös-Ép is csatlakozott.

A 11-14 éves gyerekek számára ez az esemény nagy jelentőségű, egész évben készülnek rá, nagy örömmel jönnek, és élményekkel gazdagodva térnek vissza. A külföldi gyerekek már szombat este megérkeztek, uszodalátogatással, vacsorával és közös játékkal várták őket a kecskeméti oroszlánok. A meccsek vasárnap reggel 8.00 órától kezdődtek és 15.00 óráig tartottak, egy ebédszünettel. Délután 3 órától gála mérkőzés vette kezdetét a KTE Öregfiúk és a SC Hírös-Ép Öregfiúk csapata között, végül 15.40-től a helyosztó döntők következtek.

Az izgalmas döntő mérkőzés 1-1-es eredményét végül büntető rúgások hozták, így a versenyt szoros küzdelemben az SC Hírös-ÉP csapata nyerte. A kalotaszentkirályiak másodikak, míg a kecskeméti SOS Gyermekfalu harmadik lett. A vajdasági Tótfalu versenyzői, akik először vettek részt a kupán (az oromhegyesieket váltva) negyedikek, a beregszásziak ötödikek, Marcellháza hatodik, míg a Kőszeg SOS Gyermekfalu csapata hetedik lett. A meccs fair play díját az SC Hírös–Ép csapata kapta, mert az orosháziak lebetegedett versenyzői helyett is vállalták a mérkőzéseket.

Az ünnepélyes eredményhirdetés, díjkiosztó 17.00 órakor indult, melyen meglepetésként Bene Mihály utánpótlás válogatottságig jutott focista, egykor kecskeméti SOS falulakó is részt vett. Ő már kezdetektől itt volt a mérkőzéseken, az elsőkön még 5 éves nézőként majd később éveken át versenyzőként. Saját élményeiről mesélt, megtudhattuk, hogyan készültek, mennyire várták egykor a versenyeket. A döntőket dr. Chrabák László lions kormányzó is megtekintette és a verseny legjobb mezőnyjátékosának egy tablet külön díjat ajánlott fel. Természetesen, mint mindig külön díjban részesült a gólkirály, és a legjobb kapus is.

A játék élményén és a díjakon túl, valamennyi versenyző, (mintegy 100 fő) a kupára készült mezekkel és mikuláscsomaggal térhetett haza. A hazánkon kívüli magyarlakta területekről érkező csapatok könyvtárait, több száz könyvvel gazdagította a klub, melyet az úti csomaggal együtt vehettek át a gyerekek. A beregszászi csapat külön ajándékát a monori lions club tagjai gyűjtötték cipős dobozokban.

 
 
Döntő pillanatai: Sötétkét mezben az SC Hírös-Ép cspata, világoskék mezben a Kalotaszentkirály csapata.
 
 
Díszvendégeink (balról-jobbra): A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Bus Gábor a LCMSZ régió elnöke, dr. Chrabák László LCMSZ kormányzó és Borsos Botond az LCMSZ zóna elnöke. Mellettük Birkás Menyhért a klubunk alapító tagja.
 
 
dr. Chrabák László kormányzó úr felajánlása egy tablet volt, melyet a legjobb mezőnyjátékos kapta.
 
 
Első helyezett lett a SC Hírős-Ép csapata (kék mezben).
 
 
A rendezvényt a szokásos Mikulás csomagok kiosztása zárta.

Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba