22 éves a Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Torna

A Kecskeméti Szent László Lions Club 2019. december 8-án 22. alkalommal rendezte meg a Lions Nemzetközi Gyermek Teremlabdarúgó Tornát, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában.

Mikulás nap környékén a Szent László Lions Klub tagjai minden év november utolsó, vagy december első hétvégéjén szervezik meg a Lions Kupát amelyre a magyarországi három SOS gyermekfalu és a hazánkon kívüli magyarlakta területek hátrányos helyzetű gyermekein kívül, a kezdetektől a kecskeméti SC Hírös-Ép is csatlakozott.

A 11-14 éves gyerekek számára ez az esemény nagy jelentőségű, egész évben készülnek rá, nagy örömmel jönnek, és élményekkel gazdagodva térnek haza.

21 éven keresztül a torna résztvevői voltak a magyarországi három SOS gyermekfalu (Orosháza, Kecskemét, Kőszeg) lakói. Az SOS falvak megszűnése miatt idén először nélkülük rendeztük a kupát, melynek neve is változott SOS Kupáról, Lions Kupára. A gyermekfalvak sportolói helyett az idén a környező kis településekről, Nyárlőrincről és Kunszállásról hívtunk 1-1 csapatot, és az idén először a házigazda II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csapata is játszott. Az SC Hírös-Ép és a környező országok magyar lakta területeiről a Vajdaságból - Tótfaluból, Erdélyből - Kalotaszetkirályról, Felvidékről - Marcelházáról és Kárpátaljáról - Beregszászról érkezetek hátrányos helyzetű gyermekek, így alakult ki a 8 csapat.

A külföldi gyerekek már szombat este megérkeztek, vacsorával és a belváros csodaszép hangulatával várták őket a kecskeméti oroszlánok. A meccsek vasárnap reggel 8.00 órától kezdődtek és 15.00 óráig tartottak, egy ebédszünettel. Délután 3 órától gála mérkőzés vette kezdetét a KTE Öregfiúk és az SC Hírös-Ép Öregfiúk csapata között, végül 15.40-től a helyosztó döntők következtek. A versenyen, éles küzdelem folyt a csapatok között.

Az izgalmas döntő mérkőzés egál eredményét végül büntető rúgások hozták, így a versenyt szoros küzdelemben a házigazda II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csapata nyerte a vajdasági Tótfalusiak előtt, míg Nyárlőrinc harmadik lett. Az SC Hírös-Ép a negyedik, Kunszállás az ötödik, míg a Beregszásziak csapata a hatodik helyen végzett. A kalotaszentkirályiak, ezúttal hetedik, a marcelháziak nyolcadik helyezést értek el, viszont ők kapták a meccs fair play díját.  A döntőket a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének I. alkormányzója, Keys Mária asszony is végig élvezhette, majd a 17.00 órakor kezdődő díjátadáson néhány kedves, biztató szóval köszöntötte a résztvevőket. Természetesen, mint mindig külön díjban részesült legjobb mezőnyjátékos, a gólkirály, és a legjobb kapus is. Az kupa fő szervezőjét, a Szent László Lions Club tagját Herczeg Józsefet, hatalmas tapssal köszöntötték a résztvevők, hisz Ő az, aki kezdetektől szívén viseli ezt a rendezvényt. A játék élményén és a díjakon túl, valamennyi versenyző a kupára készült mezekkel térhetett haza. Végül megérkezett személyesen a Mikulás is, aki a klubtagok és a lions mozgalom fiataljai a Leok segítségével, mikuláscsomagokat adott át valamennyi résztvevőnek.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba