44 látássérült ember kapott ajándék szemüveget a fehér bot napján

2018. október 12-én a Kecskeméti Szent László Lions Club 44 fő rászoruló, mély szegénységben élő látássérült embert ajándékozott meg a szemüveggel, illetve beszélő, a mindennapi életüket megkönnyítő eszközökkel, hangos órával és vércukor mérővel a fehér bot napja alkalmából szervezett Lions Gálaest előtt.

Ezek az emberek a Lions klubok által üzemeltetett szemszűrő busz segítségével és helyi kitelepülések alkalmával kerültek a kecskeméti oroszlánok látókörébe és ezen a rendezvényen kapták meg a látásproblémájuknak megfelelő egyedi szemüveget, melyet a klub jelenlegi elnöke, Kissné Dr. Szabó-Kis Mária adott át.

A szemüvegeket készítette és a rendezvényt támogatta a Kuti Optika. A szemüvegeket és a hangos eszközöket a klubtagok felajánlásaiból, a Kecskemét Városi Támogatási Program, a NEA TF-18-Sz-0054 és az EFOP-1.3.5-16-2016 pályázatok keretében kapott összegből adományoztuk. Az adomány értéke mintegy 1 400 000 Ft. Köszönjük a segítségüket!


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba