6. Lions Gálaest Kecskeméten

A Kuti Optika segítségével szeptember végén 2 iskolába települt ki, és végezett látás vizsgálatot a klub. A Kecskeméti SZC Fazekas István Szakiskola tanulási nehézségekkel küzdő diákjait és a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola 1-2 évfolyamát szűrték meg. A 180 főből 20 gyermeknek ajánlotta fel a klub és az optika, hogy elkészíti teljes vagy 60%-os finanszírozásban a szemüvegét. A lehetőséggel 9 tanuló élt, így nekik készült szemüveg, mintegy 550 000 Ft értékben.  

A klub által hagyományosan megrendezett Gálaest előtt került sor az ünnepélyes átadásra a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ külön termében, október 21-én pénteken 18.00 órától.  Az ünnepélyes átadáson a klubtagok és a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kormányzója Koncsik István jelenlétében, Harsányi Zsuzsanna a klub elnöke egy mesével köszöntötte a megjelenteket, majd Drozdik László a Kuti Optika munkatársa, utolsó simításként a gyerekek fülére igazította az elkészült szemüvegeket.

A Kecskeméti Szent László Lions Club által 6. alkalommal szervezett Gálaestre a Hírös Agórában, 2022. 10.21-én 19.00 órától került sor, melyen egy vidám, zenés műsorral készültek. Az esten Kecskemét Városi Fúvószenekar és a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium növendékei adtak színvonalas, vidám műsort.

A soros klubelnök Harsányi Zsuzsanna külön köszöntötte azt a több mint 350 meghívottat, akiket a klubtagok jóvoltából láthattak vendégül. Így meghívást kaptak:

-          a Magyar vVakok és Gyengén látók Bács-Kiskun megyei Szövetségének tagjai,

-          a Juhar utcai Iskola sérült gyerekeit nevelő pedagógusok,

-          a Mosolysziget Értelmi Sérültek Nappali Ellátójának dolgozói és gondozottai,

-          a KINCS Nagycsaládosok Egyesületének sokgyermekes családjai,

-          a Farkas villa lakói és dolgozói

-           a Humán Rehab Közhasznú Egyesület valamint a El-Szabó Kft. által foglalkoztatott megváltozott munkaképességű dolgozók, 

-          a kecskeméti nyugdíjas klubbok tagjai,

-          a Bács-Kiskun megyei kórház dolgozói.

Az esten részt vettek a kecskeméti társklubok, az Első Kecskeméti Lions Club, a Digital Lions Club és a Rotary Club tagjai is.

A műsor előtt a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kormányzója Koncsik István országos elismerő okleveleket adott át.

A lions mozgalom, elsősorban a kecskeméti klubok karitatív munkájáról a helyi média folyamatosan tájékoztat. A Kecskeméti Szent László Lions Club felterjesztette a helyi médiák képviselőit a Lions Clubok Magyarországi Szövetségéhez, hogy országos szinten is ismerjék el segítő tevékenységüket.

Így a lions kormányzó ezt az évtizedek óta tartó példamutató munkát köszönte meg most nagyközönség előtt.

A kitüntetettek:

- Piranszkiné Seres Sára, a Kecskeméti Médiacentrum marketing vezetője

- Sebestyén Hajnalka, a Petőfi Népe és a baon.hu szerkesztője

- Bús Csaba, a Petőfi Népe és a baon.hu fotóriportere (ő betegség miatt nem tudott jelen lenni)

- Noszlopy Miklós, a keol.hu kecskeméti hírportál tulajdonos-főszerkesztője

- Faragó Miklós, a Gong Rádió szerkesztője

Ugyancsak kormányzói elismerést vehetett át

- Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója

A klubtagok ezúton köszönték meg a Hírös Agóra munkatársainak, hogy évek óta segítik munkájukat, hogy kedvezményesen helyet biztosítanak jótékonysági programjainknak, ennek az estének is.  

A II. Rákóczi Ferenc Általános iskola évtizedek óta biztosít helyszínt a Kecskeméti Szent László Lions Club rendezvényeinknek, pedagógusai Önkéntesként segítenek programjaikban, mindig számíthatnak rájuk. Ezen kívül a gyerekek felvállalták, hogy segítenek az iskola előtti Érzékelések kertje gondozásában. Dabasiné Valkai Mária pedagógus vezetésével már több, mit egy éve végzik ezt a munkát. Megtanulják a növények gondozását, a lakókörnyezetük védelmét, rendben tartását. A klubtagok javaslatára így kormányzói köszönő okleveleket kapot:

- Fáriné Boros Erika, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatója és- Dabasiné Valkai Mária, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusa

Ez után következett a fergeteges gálaműsor, melynek felkonferálásában Tóth Marianna a az EGYMI Juhar utcai Intézménye igazgatónője, leendő klubtag segített. 

Elsőként a Kecskeméti Városi Fúvószenekar lépett színpadra.

Vidám műsorukat a közönség folyamatos tapssal honorálta. Alladin - filmzene részleteket, Abba Gold - sláger turmixot és Highway to Hell - by AC-DC világ slágereket adtak elő.

Az est hátralévő részében a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium növendékei adtak műsort, melyben a kicsik, a mintegy 60 fős Csiribiri kórus kezdett, megható és örömteli pillanatokat szerezve a hálás közönségnek. Műsorukban válogatást adtak Kodály Zoltán Kis emberek dalaiból, elhangzott továbbá: Balázs Árpád: Bodzavirág, Kocsár Miklós: Kórusdalok ( Ha a világ rigó lenne, Huszárnóta), Somorjai József: Varazskréta és Halász Judit: Csiribiri című kórusművei. Zongorán közreműködött Lestákné Valasek Szilvia, vezényelt Szűcs Magdaléna.

Őket a nemzetközi hírű Aurin kórus követte, akik a már megszokott magas színvonalú hangzással varázsolták el a közönséget. Műsorukban, köszöntő és hálaadó énekeket hoztak melyek igazán aktuálisak a mai békétlen időkben. A kórust betanította és vezényelt Durányik László - Csokonai és Príma díjas karnagy, zongorán kísért Lovászné Gajdos Éva.

Az estet az iskola néptánc tanszakának fergeteges műsora zárta. „ Táncemlékek Kárpát-medencéből” - című összeállításukat láthatta a nagyérdemű, melyben bejárták Sárközt, Kalocsa környékét, Somogyot és Székelyföldet. Felkészítő tanárok: Balogh Ildikó, Bedőcsné Szabó Rita, Márkli Zsuzsanna és Molnár Máté voltak. Hangszeren kísért a Folk Kvartett, Héjja Bella és Vadas László valamint a Boróka Citerások, akik külön kis összeállítással is bemutatkoztak.

fotók: hiros.hu, keol.hu, Koncsik István


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba