A Föld napja alkalmából Szakura sétát tartottak az Aomori Parkban

A nemzetközi jószolgálat területén hosszú ideje tevékenykedő két civil szervezet: a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör tagjai, valamint a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai a japán cseresznyefa virágzás ünnepe és a Föld napja alkalmából 2022. április 20-án, szerdán 14 órától SZAKURA SÉTÁT tartottak.

10 évvel ezelőtt, 2012 áprilisában, a Lions Club tagjai a Szakura ünnep idején, a japán nép iránti tiszteletük kifejezése jeléül, valamint a Fukusimai atomerőmű-baleset és a cunami áldozatai emlékére 35 cseresznyefát ültettek, melyek számát az évek folyamán már több mint 50 db-ra növeltek.

 

A lions mozgalom karitatív, jószolgálati munkája mellett, másik kiemelt feladata a környezet védelme. A Kecskeméti Szent László Lions Club többek között ennek jegyében hozta létre az Aomori parkot és a mellette lévő tavaly átadott Érzékelések kertjét.

Fotók: Méhesi Éva, Fest-Borsos Andrea, hiros.hu


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba