A Jótékonyság Világnapja alkalmából a Kecskeméti Szent László Lions Club adománya a Margaréta Otthonnak

2023. szeptember 6-án a lions club 1 millió Ft értékű adománnyal támogatta a Margaréta otthont és a Nyitnikék Idősgondozó Központ és Nyugdíjasházi Gondozószolgálatot.

Személyes érintettség és sok pozitív tapasztalat alapján esett a választás az otthon és a nyugdíjasházak munkatársaira. Az idősgondozásban dolgozók szeretetteljes, gondoskodó, kemény munkájára szeretnék ráirányítani a figyelmet a klubtagok az adománnyal. A Jótékonyság világnapja alkalmából vásárlási utalványokkal köszönték meg a bentlakásos otthonban és a nyugdíjasházakban dolgozó nővérek áldozatos munkáját, mintegy félmillió forint értében. Ez ugyan minimális hozzájárulás hétköznapjaikhoz, mégis kifejezi a klubtagság háláját, köszönetét.

Ezen kívül 250 ezer Ft-ért egy nagyképernyős televízió és mikrofon állványok vásárlásához járultak hozzá, és ugyancsak negyed millió Ft értékben festékekkel támogatták az otthon felújítási munkálatait.

A lions mozgalom a világ legnagyobb létszámú klubrendszerben működő, önkéntesekből álló jótékonysági szervezete, közel 1,5 millió taggal. Kecskeméten 3 klub is tevékenykedik, köztük a Kecskeméti Szent László Lions Club már 26 éve végez karitatív munkát a városban. Tevékenységi körébe tartozik a látás védelme, /ingyenes szemszűrésekkel, szemüvegek elkészíttetésével/, a sérüléssel élők /látás és értelmi sérültek/ támogatása, fiatalok érzékenyítése és a környezetvédelem /Aomori park és az Érzékelések kertje létrehozása/. De segítik a nagycsaládosokat, a periférián élőket, a katasztrófák áldozatait, a háborús menekülteket is. 

Az átadáson a klubtagságot Halász István, Harsányi Zsuzsanna és Király József klubtagok képviselték, míg az otthon részéről Jancsikné Tóth Andrea a Margaréta Otthon igazgatója és Dr. Somfai Balázs a Nyitnikék Idősgondozó Központ és Nyugdíjasházi Gondozószolgálat vezetője voltak jelen.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba