A Kecskeméti Szent László LC számára az idén is nagy sikerrel zárult az országos Lions konvenció

2020. június 27-én különleges helyszínen, a fertőrákosi kőfejtőben került sor a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége éves közgyűlésére. A magas színvonalúan megszervezett, ünnepi eseményen klubunkat 4 fő képviselte. A konvención kerültek megválasztásra a 2020-2021-es lions év szövetségi tisztségviselői is. Ez alapján a Szent László Lions Club tagjai közül 100%-os szavazati aránnyal Koncsik Istvánt választották a szövetség II. alkormányzójává, illetve marad kommunikációs vezető is, Kissné dr. Szabó-Kis Mária pedig szintén 100%-os szavazati aránnyal az 5. zóna elnöke lesz. Bus Gábor a két évvel ezelőtt 3 évre megválasztott felügyelő bizottság egyik tagja maradt, így a klub 3 fővel vesz részt a kabinet munkájában. A szövetség élén a kormányzói posztot a 2020-21-es lions évre, Boronkay Gusztávtól Keys Mária asszony vette át.

A konvención kihirdették a 2019-20-as lions év díjazottjait is, melynek kapcsán a Kecskeméti Szent László LC munkája több kitűntetésben is részesült. A Kelet-Magyarországi régió legjobbjaként az "Év Lions Klubja" és Harsányi Zsuzsanna személyében a lions mozgalomban végzett tevékenységéért az "Év Lionja" díjat is elhozta a klub. Koncsik István pedig a szövetség kommunikációjában kifejtett munkájáért kormányzói elismerésben részesült. Ugyancsak kormányzói elismerést kapott lelkiismeretes, naprakész munkájáért Darabos Erika, aki István jóvoltából a klubok és a szövetség weboldalainak folyamatos feltöltését és frissítését végzi.

A klub a 2019-20-as lions évben több mint 40 jótékonysági eseményt szervezett, illetőleg személyes részvétellel és anyagilag támogatott.

2020-ban zárult le a klub pályázatai közül 4, melyek kapcsán több mint 9 000 embert (szociálisan vagy egészségileg hátrányos helyzetű felnőttet és gyermeket, tehetséges fiatalt, és az egészségügyben ill.a szociális szférában dolgozót) juttatott a tagság kulturális élményhez, anyagi, vagy egészségügyi támogatáshoz. Több alkalommal végeztek ingyenes szem-, illetve diabetes szűrést, tartottak érzékenyítő foglalkozást gyerekeknek, kulturális és sporteseményeket, koncertet szerveztek, ebédet osztottak, adományokat adtak át hátrányos helyzetűeknek és a koronavírus járvány kapcsán az egészségügyi dolgozókat támogatták, összesen közel 13 millió Ft értékben.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba