´´A tehetség mindenkié…´´ - látássérült emberek munkáiból nyílt kiállítás Kecskeméten

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun megyei Egyesülete felhívására, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Pest megyei látássérült művészek küldték el munkáikat, melyekből a Kecskeméti Szent László Lions Club és az egyesület tagjai közösen készítették el a kiállítást.  

A Katona József Könyvtár különtermében felállított, 2022. október 11-én nyílt tárlat legfőbb üzenete, hogy az egyik legfontosabb érzékszervünk elvesztése mellett is lehet szépet, értékeset és maradandót alkotni.

A klub és az egyesülete több évtizede tartó együttműködése szép példája volt a kiállítás berendezése.

Hencz András az egyesület látássérült elnöke elmondta, hogy a művek készítőit hátrányuk nem tántorítja el az alkotástól, hisz ők is rendelkeznek fantáziával, hittel és alkotásvággyal, hogy kezük munkája nyomán olyan mű szülessen, ami értékes, amit érdemes megcsodálni.

A megnyitón Ladányi Kovács Zoltán az Első Kecskeméti Lions Club tagja felajánlotta a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének, hogy a kiállítást bemutathatják a jövő évi Hírös Hét Fesztiválon, akár kibővítve is.

(fotók: hiros.hu, baon.hu)


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba