Autista fiatalok részére adományozott rajzeszközöket a Kecskeméti Szent László LC az autizmus világnapja közeledtével

Immáron 5. alkalommal rendeztek kiállítást a Kecskeméti EGYMI Autizmus Centrum tanulóinak munkáiból az Ifjúsági Otthonban. A 2022. 03. 31-én tartott megnyitóra az esős idő ellenére sokan eljöttek az ifjú alkotók közül, családjukkal, nevelőikkel.

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon teázójában és az emeleti Diákgalériában kiállított nem mindennapi alkotások között voltak rajzok, festmények, kerámiák és szőttesek is. Az alkotók a Kecskeméti EGYMI Autizmus Centrum tanulói, akik bepillantást adtak számunkra, hogy az ő szemükkel láthassuk a világot. 

A tárlatot Papp Éva, az Autizmus Centrum tagintézmény vezetője nyitotta meg, aki elmondta, jelenleg 145 fiatal foglalkoztatottjuk és 19 készségfejlesztő csoportjuk van, az óvodás korú gyermekektől, a 23 éves fiatalokig minden korosztályban.

„Nem minden autista gyermek vagy fiatal felnőtt tudja kifejezni magát rajzokkal, de akiknél ez a képesség jelen van, azoknál látható, hogy fogalmi gondolkodás helyett, tiszta képi gondolkodás vezérli őket” - fogalmazott a tagintézmény vezető.

A Kecskeméti Szent László Lions Club ehhez az alkotó munkához kívánt hozzájárulni az átadott rajzi eszközökkel.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba