Az autizmus világnapjához közeledve szemüvegeket ajándékozott a Kecskeméti Szent László Lions Club

Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága „CSODABOGÁR” Autizmussal és Fogyatékkal Élő Személyek Nappali Intézménye ellátottai közül, 3 fő részére készíttetett szemüveget a Kecskeméti Szent László Lions Club, melyek átadására, 2021. március 22-én került sor.

A tavaly őszre tervezett szűrést követően a hagyományos októberi Lions Gálaest keretében került volna sor a szemüvegek átadására, de mind a kitelepült szűrést, mind a gála megtartását a pandémia sajnos megakadályozta.

Ezért a klub tagjai most lehetővé tették, hogy a sérülteket ellátó intézmény gondozottai, egyénenként vehessenek részt az ingyenes látás vizsgálaton. A klub évek óta dolgozik a Kuti Optikával, így megszervezték, hogy ott, telefonos egyeztetés után, a járványügyi szabályok betartásával fogadják a Csodabogár Autizmussal élő személyek Nappali Intézménye gondozottait.

A szűrés eredményekpépen, akiknek szükségük volt rá, a klub elkészíttette a szemüvegét, melyek most kerültek átadásra.

A Kecskeméti Szent László Lions Club évek óta végez rendszeres ingyenes látás vizsgálatot. A lions mozgalom egyik legfontosabb tevékenysége a látás védelme, melyért világszerte több mint 1,4 millió „oroszlán” küzd!


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba