Ebéddel kedveskedtek Bakos Laci bácsi 90. születésnapjára

Bakos Laci bácsi 2021. július 2-án ünnepelte 90. születésnapját, mely alkalomból július 3-án a Magyar Vakok és Gyengén látók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete egy ebéddel kedveskedett neki.

Az ünnepségre azokat a barátokat, tagtársakat hívták meg akikkel hosszú évtizedek óta ápol barátságot. Az elmúlt hónapok bezártsága, elszigetelődése fokozottan érinti az egyesület legidősebb tagjait, akiket erre az ebédre vártak, így ez a rendezvény különösen nagy jelentőséggel bírt. Az ünnepeltet köszöntötték Lévai Jánosné Tanácsnok asszony a Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal képviseletében, valamint Herczeg József és Dr. Herold József a Kecskeméti Szent László Lions Club képviseletében. A klub 2 tortával lepte meg az ünnepeltet és sorstársait.

Az ünnepeltet Magyar Vakok és Gyengén látók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete így mutatta be:

Laci bácsi látásának elvesztését követően az Univer Szövetkezetnél dolgozott, - mint telefonközpont kezelő több mint 20 éven át, azt megelőzően pedig az IGV-nél, mint gépbeállító. A Műkertvárosban él évtizedek óta, feleségével, Julikával, immár 61 éve boldog házasságban. Két gyermekük született: Ildikó és Laci, akik 4 unokával és két dédunokával ajándékozták meg Őket. Laci bácsi magánélete példaértékű, lehetőségéhez képest mindig támogatta gyermekeit, unokáit, akik nagy-nagy szeretettel veszik körül Őt.

Julika pótolta, amit Laci bácsi elveszített, szeme helyett a szeme lett. Segítségére volt a munkahelyére való eljutásban, a kapcsolatok ápolásában.

Laci bácsi 40 évvel ezelőtt veszítette el látását, de életkedvét, tenni akarását sohasem. Minthogy nagy örömét lelte a tangóharmonika játékban és énekelni is szeretett, Julikával együtt az Univer Táncos Péter citera kör és népdalkör egyesülettagjai voltak egészen a népdalkör fennállásáig.

Laci bácsi aktívan részt vett az egyesület kulturális életében.  A kultúrcsoport vezetőjeként énekkart alapított, melynek tagjai voltak többek között Kovács Jánosné, Kovács József, Kovács Józsefné és Sándor Melinda is. Közben megalakult az Alföldi Betyárok együttes is. Rendezvényeinken gyakran lépett fel a társulat, szórakoztatták a sorstársaikat. A csapat ismerté vált nem csupán Kecskeméten, távolabbi településekről is kaptak meghívásokat.

Laci bácsi szavalóversenyeken is részt vett, gyakran dobogós helyezéseket – köztük első és második helyezést - ért el, de nem csupán verseket mondott, zenei vetélkedőkre is benevezett, és mindig elismerésekkel tért haza.

Laci bácsi csendes, türelmes, mosolygós, barátságos ember, szereti a társaságot, az elfoglaltságot, az újdonságok elsajátítására ma is készen áll.

Az Isten éltesse Laci bácsit még nagyon soká kedves családja és barátai körében, ugyanilyen jó egészségben!


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba