Egynyári színpompás, illatozó virágokkal gazdagodott az Érzékelések kertje

A Kecskeméti Szent László Lions Club és Gyenes István Kertészetének felajánlásaként az illatösvényt a télen tönkrement és eltűnt évelő fűszernövények pótlása mellett, 2022.05.04-től, tavaly nyárhoz hasonlóan színes, illatos egynyári virágok is díszítik.

A kert újjászületése keretében a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola hatodik A osztályos diákjai technika óra keretében, Dabasiné Marika tanárnő vezetésével és az oroszlánok irányításával, ültették el a klubtagok által helybe készített, mintegy 300 tő, több mint 100 000 Ft értékű növényt.

Az iskola tanulói a tanév folyamán gondoskodnak a kertről. A gyerekek megtanulják a növények szeretetét, ápolását, a közterület védelmét. Köszönjük a munkájukat!

 

A Kecskeméti Szent László Lions Club által létrehozott és tavaly a városnak átadott kertben a lions mozgalom legfontosabb célkitűzéseinek megfelelően a látás védelme és a környezetvédelem is megvalósul a liget létrehozásával, és folyamatos fenntartásával.  Az országban egyedülálló kert egyrészt vak, gyengén látó vagy halló, értelmi sérüléssel élő gyermekek és felnőttek részére szánt pihenő, tapasztalati kert. Másrészt a gyermek intézmények és a városban élő családok részére kialakított érzékenyítő park, melyben a színek, illatok, változatos felületek, hangok felfokozásával tudatosan kívánjuk bevezetni az érzékelhető világba a tapasztalatra vágyókat a természet, a játék és a művészet útján.

Ezúttal is köszönjük Gyenes István kertészetének a második éve tartó támogatását és a média munkatársainak a folyamatos híradást.

Fotók: hiros.hu, KTV, Bús Csaba (baon, Petőfi Népe)   


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba