Érzékenyítő foglalkozás az Érzékelések kertjében

A nemzetközi LIONS mozgalom egyik legfontosabb tevékenysége a látás védelme, ennek jegyében a Kecskeméti Szent László Lions Club több programot is szervez októberben, a „Látás hónapjában”. 2023. október 12-én érzékenyítő délelőttöt tartottak az Érzékelések kertjében.

A mesés foglalkozáson a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 4. a. osztályos tanulóinak, 6 nehéz próbát kellett kiállniuk a sötétség birodalmában, hogy visszahozzák a fényt a földre.

A gyerekek 2 csoportban, játékos formában tapasztalhatták meg nem látó embertársaink napi gondjait, nehézségeit, a segítségnyújtás formáit. A klub által létrehozott és 2 éve átadott Érzékelések kertje kiváló lehetőséget ad, hogy a gyerekek átéljék a többi érzékszerv fontosságát, így a kézzel, lábbal tapintást, az illatok felismerését, a hangok nyújtotta élményeket, az ezekkel való tájékozódást, az egymásba való bizalmat, a csak szóval történő irányítást.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba