Fantasztikus hangulat, sok nevetés és küzdelem az V. Oroszlán Kupán

A Kecskeméti Szent László LC és az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményével közösen dél-magyarországi értelmi fogyatékosokkal foglalkozó intézmények gondozottai számára szervezett csapat sportversenyt, immár 5. alkalommal. A 2023. március 14-én megtartott rendezvénynek, mint eddig minden alkalommal, most is a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnoka adott otthont. 

17 hat fős csapatot hívott meg a 2 szervezet, kísérőikkel és szurkoló táborukkal együtt, melyből az idén 12 csapat fogadta el felkérést. A versenybe és a lebonyolításba, csak úgy, mint eddig is a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma diákjait is bevonták, minden 6 fős versenyző csapathoz + 3 fővel csatlakoztak, valamint 4 fővel a szervezési feladatokba is besegítettek. Ez a nap szemléletváltó nap is számukra.

 

Az állomásokon a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai végeztek önkéntes munkát, 15 fővel.

A gondozókkal, kísérőkkel, diákokkal, a Kecskeméti Szent László Lions Club, az Első Kecskeméti LC valamint a Digital LC tagjaival, az iskola pedagógusaival és az önkéntesekkel együtt mintegy 200-an vettek részt az eseményen.  

A sportverseny célja az értelmi sérüléssel élők számára a teljes élet örömét nyújtó játék, a versenyszellem, a kapcsolatépítés, az együttműködés megtapasztalása. Az ügyesség - és mozgáskoordináció fejlesztése, egymás segítése, a mozgás élménye, a megszokott környezetből való kimozdulás, a győzelem mámora, mind-mind megvalósulhat egy ilyen rendezvény kapcsán. A csapatok már hetekkel előre gyakorolnak, készülnek a versenyre, ahol természetesen csak győztesek lehetnek, hisz a kupákon és díjakon kívül, minden versenyző uzsonnát és ajándékot is kapott.    

Az Oroszlán kupa szervezésébe és magába a versenybe bevont középiskolás fiatalok, a szervezési feladatok elsajátításán túl, megtanulják a toleranciát és a másság elfogadását, klubtagjainkkal együtt működve a generációk közötti határok is fellazulnak.  

A program megszervezéséhez támogatást a Flóravit Kft-től, a Fornetti Magyarországtól, a Tiszta Formák Alapítványtól és az Univer Zrt.-től kapott a klub.  

Fotók: Borsos Andrea, Harsányi Zsuzsanna


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba