Folytatódik az Érzékelések kertje szépítése Kecskeméten

Ezúttal énekes madár költőhelyekkel bővült, szépült a kert.

Az ősz folyamán a Kecskeméti Szent László Lions Club által épített és a város által is támogatott Érzékelések kertje tovább bővült.

A kert gondozását vállaló II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola a klub kérésére decemberben madáretető építési versenyt hirdetett meg a gyerekek és családjaik bevonásával, mely madáretetők elkészültek, a legszebbek kihelyezésére 2021. január 13-án került sor. A gyerekek folyamatosan töltögették magvakkal őket, de sajnos jó néhányuknak lába kelt.

 Az iskola február hónapban újra versenyt hirdetett az eltűnt etetők újakkal való cseréjére, és madárodúk, költőhelyek készítésére. A gyerekek lelkesen fogtak neki az új kihívásnak és szebbnél-szebb etetők és odúk készültek, melyek díjazására és kihelyezésére március 1-én hétfőn du. 13 órakor került sor.

A madarak etetése továbbiakban is a gyerekek feladata lesz, csak úgy, mint ahogy az épülő kert tisztán tartása, gondozása.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba