Gondos gazdaként szorgoskodó gyerekek, tavaszi nagytakarítás az Érzékelések kertjében

Az első meleg februári, már-már tavaszi napon a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói és a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai újból gondozásukba vették az Érzékelések kertjét. Összeszedték a lehullott gallyakat, visszaépítették a kert szegélyeket, megmetszették a bokrokat.

A K-ARTS Művészeti Alapítvány által készített 8 hangadó fémszobor közül 2 –t sajnos a tél folyamán megrongáltak. Ezeket baleset veszélyességük miatt a készítők még tavaly elszállították és önkéntes munkában helyreállították.

Február 10-én újra a helyükre kerültek ezek a hangadó térplasztikák is, melyeket a környéken lakó picik azonnal ki is próbáltak.  

Az országban is egyedülálló, különleges érzékenyítő liget Kecskeméten három gyermek intézmény közelében található, közvetlen folytatásaként a Kecskeméti Szent László Lions Club által japáncseresznye fákkal beültetett Aomori parknak.

A klub által 2020-21 év folyamán létrehozott liget korlátozott életmódot folytató (vak, gyengén látó, halló, értelmi sérüléssel élő) gyermekek és felnőttek részére szánt pihenő, tapasztalati kert, valamint a környező gyermek intézmények és lakótelepi környezetben élő családok részére kialakított érzékenyítő park, melyet a helyi ökológiai, adottságok figyelembevételével alakítottak ki. 

Másrészt a környező gyermekintézmények óvodai, iskolai csoportjai tanulási, érzékenyítési, környezetvédelmi feladatait is szolgálja. Az Érzékelések kertjét, tanítási időben a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói fogadták örökbe. Ők vállalták a kert gondozását, rendben tartását, melyhez a kerti eszközöket a klub biztosította számukra. Ez lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek a gyakorlatban is megtanulják a növények fajtáit, a róluk való gondoskodást, a környezet védelmét. A tavalyi tél folyamán madáretetőket készítettek, tavasszal énekes madár költőhelyekkel gazdagították a ligetet. Az idén újra kihelyezett madáretetők folyamatos feltöltését is a gyerekek vállalták a klub által biztosított magvakkal.


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba