Ismét látásvizsgálatokkal és szemüvegekkel segített a Kecskeméti Szent László LC

Január folyamán a klub és a GrandVision Hungary Kft. Arany János utcai Ofotért üzlete együttműködésének köszönhetően 21 látássérüléssel élő gyermek és részben értelmi sérüléssel élő felnőtt szemvizsgálata történt meg.

A LIONS Clubok Magyarorszégi Szövetsége és a GrandVision Hungary Kft. közös társadalmi felelősségvállalási együttműködése révén, melynek első ütemében a GrandVision Hungary Kft. üzletei jóvoltából összegyűjtött pénzadomány összértékén belül a hazai lions clubok pályázhattak szemüvegekre.  A Kecskeméti Szent László Lions Club is elnyert első körben egy 300 000.- Ft értékű szemüveg készítési lehetőséget, melynek értékét a GrandVision Hungary Kft. oly formán duplázta meg, hogy a szövetséggel kötött megállapodás értelmében szemüvegenként további 50% kedvezményt biztosított a rászorulóknak. Ezt felhasználva a klub egy további pályázattal újabb 300 000 Ft–ot nyert el, így az elkészített szemüvegek értéke a szerződésnek köszönhetően 1 200 000.- Ft-ot tett ki.

A Kecskeméti Szent László Lions Club, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1. és 2. évfolyamára kiterjedő ingyenes szemvizsgálatán kiszűrt 10 kisgyermek és a védőnő által javasolt magasabb osztályba járó 5 gyermek további szemorvosi vizsgálata, a GrandVision Hungary Kft. Arany János utcai Ofotért üzletében folytatódott.  A 15 főből 11 tanuló részére vált szükségessé új szemüveg.

A 11 általános iskolás tanuló mellett 4 értelmi sérüléssel élő felnőtt és egy ceglédi látás sérüléssel élő család 2 tagja került még a kiválasztottak közé, akik részére a pályázatnak köszönhetően a klub tagjai ingyenesen szemüveget ajándékoznak majd, összesen közel 1 300 000.- Ft értékben, 100 000.- Ft-tal kiegészítve a pályázati összeget saját keretből. A szemüvegek ünnepélyes átadására február 22-én 15.00 órakor a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában kerül sor.

A Kecskeméti Szent László Lions Club rendszeresen végez látásvizsgálatokat gyerekek, sérüléssel vagy nehéz körülmények között élők számára.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba