Kecskeméti lions klubok a mélyszegénységben élőkért

2021. január 26-án a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai, a középiskolás fiatalokból álló Szent László Leo Club fiataljai közreműködésével vendégelték meg a Karol Wojtyla ház gondozottjait. A 120 adag ebéd érdekessége az volt, hogy az ételek előkészítését előző nap a Leo klub középiskolás tagjai, főzését a Kecskeméti Szakképzési Centrum Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói, önkéntes munkában végezték, Ács Imre tanár úr vezetésével.

A lions mozgalom számára rendkívül fontos az utánpótlás, az önkéntes karitatív munka szeretetének átadása a felnövő nemzedék számára. A klubtagok szeretnék, ha a fiatalok a leo klubban végzett munkán keresztül átéreznék a másokról való gondoskodás, az adni tudás örömét. Ez a szándékuk találkozott az iskoláéval, hisz ők is nagy gondot fordítanak a társadalmi felelősség vállalás minél szélesebb körű átadására.  

Az Első Kecskeméti Lions Club és a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai rendszeresen nyújtanak segítséget a Wojtyla Barátság Központ mélyszegénységben élő gondozottai számára.

Az Első Kecskeméti Lions Club január hónapban 3 napon keresztül látta vendégül a népkonyha ellátottjait, míg a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai nem csak a klubon keresztül, hanem egyénenként is rendszeresen nyújtanak segítséget. Így az utóbbi két hónap támogatói között találhatjuk Birkás Menyhért, Dabasi Gábor, dr. Horváth Gyula, Kissné dr. Szabó Kis Mária, Király József, Magyar László és Vados Csaba klubtagokat is.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba