Kecskeméti oroszlán lett az Év Lionja

A múlt héten, péntektől vasárnapig (2018. május 25-27) rendezték meg a Lions Magyarországi Szövetség éves tisztújító közgyűlését. A konvención a kecskeméti lionsosok rangos díjakat vehettek át, és fontos pozíciókra választották meg őket a következő másfél évre.
A hagyományok szerint a konvención választották meg az új országos kormányzót dr. Chrabák László személyében, de döntöttek az új funkcionáriusokról és a kabinet tagjairól is. Emellett az elismeréseket is a háromnapos rendezvényen adták át.

Mint megtudtuk egy szegedi klub lett az év legjobb klubja, az év legjobb jótékonysági eseménye pedig a Tarjányi Emőke elnökletével működő Kecskeméti Szent István Lions Klub Bor-barangoló című eseménye lett.

A 2017-2018 évi Lions konvenció az elmúlt másfél éves munkája alapján Bus Gàbornak, a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjának adományozta az Év Lionja díjat és címet. Bus Gábor eddig Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye zóna elnöke volt, most őt választotta meg a LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége a Dunától keletre lévő régiók elnökévé 2018-ra és 2019-re. Helyette Borsos Botondot, az Első Kecskeméti Lions Club leköszönő elnökét választották Bács-Kiskun, Békés és Csongrád zónaelnökévé.

Nagy öröm a kecskemétieknek, hogy Koncsik István, a Kecskeméti Szent László Lions Club leköszönő elnöke Nemzetközi Elnöki díjat kapott, emellett ő lett a LIONS Clubok Magyarországi Szövetségének kommunikációs vezetője 2018-2021 évre.

A Lions klub a világ legismertebb, már egy évszázada működő segélyszervezete, amelynek negyven klubja működik hazánkban, közel ezer taggal. Kevesen tudják, hogy a klub a világ egyetlen olyan segélyszervezete, amely az adományok 100 százalékát a rászorulókra fordítja. A jótékony oroszlánok elsődleges célkitűzése a vakok és gyengén látók, valamint a diabéteszesek támogatása, emellett azonban nagyon sok nemes ügy mellé állnak szerte a világban.

Forrás: hiros.hu


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba