Konvenció - Jótékony oroszlánok Kecskeméten

Kecskemét - Ezen a hétvégén Kecskemét városa adott otthont annak az országos Lions kongresszusnak, amelyet Mák Kornél alpolgármester nyitott meg szombaton délelőtt 10 órakor a Három Gúnár Rendezvényházban.

A Lions a világ legnagyobb civil jótékonysági szervezeteként, 98 éve működik másfél millió taggal a világ 209 országában. A mozgalom jelszava: szabadság, műveltség és nemzetünk védelme.
A Lions tagjai nem állami támogatásból, hanem saját maguk által összegyűjtött adományokból, elsősorban a vakok segítői. Hazánkban évente 6000 ezer ember veszíti el a látását, így égetően fontos a megelőzés és szemszűrés, amelyet a "vakok lovagjai" végeznek.

A rendszerváltás a Lions számára is megteremtette a lehetőséget, hogy megalapítsa első klubjait városainkban, amelyekből Kecskeméten három is van.

Segítő munkájukat a város vezetésével összehangoltan végzik, a vakok és hátrányos helyzetűek támogatása érdekében. Munkájuk nyomán idén megalakult a Szent László Leo klub, amely 15 lelkes önkéntes fiatallal és közel kétszer ennyi támogató diáktársukkal együtt segít az árva és fogyatékos gyerekeknek vidámabbá tenni az életüket.

A 25 éve alakult Országos Lions Szövetség Jubileumi Ünnepi Kongresszusát azaz Konvencióját Kecskeméten tartja, mivel soros kormányzója Magyar László kecskeméti lionként látja el a szervezet vezetését, ezért e város a Magyar Lions Központja. Az ünnepi Konvenciót Kalle Elster nemzetközi Igazgató is köszöntötte, valamint Stefán Lauble a Németországi Lionok küldöttje.

Az ünnep különös öröme az a jótékonysági koncert volt, amelyet a vakok javára az Evangélikus templomban adott pénteken este 7-kor Kárászy Szilvia harangjáték művésznő, aki szintén tagja egy Lions Klubnak. A szombaton tartott konvención – melyen részt vett Sipos László, kecskeméti önkormányzati képviselő is, aki ugyancsak tagja a Lions klubnak - választották meg az új soros kormányzót: dr. Solymosiné dr. Kiss Ilona győri orvosnő viseli egy éven keresztül ezt a címet.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba