Küzdelem, sok nevetés, egymás biztatása, segítése jellemezte a III. Oroszlán Kupát

A Kecskeméti Szent László Lions Club, fiataljai a Kecskeméti Szent László Leo Club, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Intézményével közösen, kecskeméti és Bács-Kiskun megyei értelmi fogyatékosokkal foglalkozó intézmények gondozottai számára szervezett csapat sportversenyt 2020. február 7-én.

18, hat fős csapatot hívtak meg, kísérőikkel és szurkoló táborukkal együtt. A versenybe és a lebonyolításba, csak úgy, mint tavaly a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma és a Református Gimnázium diákjait is bevonták. Minden 6 fős sérültekből álló versenyző csapathoz + 2 fővel csatlakoztak, valamint a lebonyolítási feladatokba is besegítettek. Ez a nap szemléletváltó nap is volt számukra.

A gondozókkal, a lions ifjúsági tagozata a Leo klub tagjaival, akik főleg a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Szakközépiskola tanulói, a szervező Kecskeméti Szent László Lions Club tagjaival önkénteseivel együtt, közel 300-an vettek részt a rendezvényen. Az állomásokon a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai végeztek önkéntes munkát, 20 fővel.

A verseny elemeket a Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Intézménye munkatársai állították össze szintén önkéntes munkában. Így a versenyzők a 18 állomáson összemérhették tudásukat többek között, babzsák dobálásban, kockacukortorony építésben, kapura rúgásban, kosárra dobásban és célba dobásban, gyöngyfűzésben, labdaválogatásban, sportpoharazásban, tekézésben és egy teszt kitöltésében is, mely az egészséges életmódról szólt.

A sportverseny célja túlmutatott az esélyegyenlőség megteremtésén.  Az értelmi sérültek számára a teljes élet örömét nyújtó játék, a versenyszellem, a kapcsolatépítés, az együttműködés, az ügyesség - és mozgáskoordináció fejlesztése, egymás segítése, a mozgás élménye, a megszokott környezetből való kimozdulás, a győzelem mámora, mind-mind megvalósulhat egy ilyen rendezvény kapcsán. A versenyen természetesen csak győztesek lehettek, hisz a kupákon és díjakon kívül, minden versenyző ajándékot, tízórait és ebédet is kapott. A megjelenteket Engert Jakabné KMJV alpolgármestere és Boronkay Gusztáv, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének Kormányzója is köszöntötte.

A verseny lebonyolításába bevont Kecskeméti Szent László Leo Club tagjai, egy-egy ilyen rendezvényen a szervezés elsajátításán túl gyakorolják az együttműködést, a toleranciát és a másság elfogadását. A résztvevők számára, klubtagjainkkal és önkénteseinkkel végzett közös feladatok során a generációk közötti határok is fellazulnak. 

A program megszervezéséhez a klub anyagi támogatást kapott a NEA-MA-19-Ö-V-0137 és az EFOP-1.3.5-16-2016-00890 azonosító számú pályázatokból, a klubtagok és szponzorok felajánlásaiból.

Fotók: Bús Csaba (baon.hu), hiros.hu, Szénási Rita, Koncsik István, Darabos Erika


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba