Látás hónapja Kecskeméten

A „Látás hónapja” jegyében az idén 20 éves jubileumát ünneplő Kecskeméti Szent László Lions Club a tavalyi nagy sikerű rendezvény folytatásaként 2017. október 18-án, újból gálaestet szervezett. A rendezvény lebonyolításába a másik két kecskeméti klub az Első Kecskeméti Lions Club és a Szent István Lions Club tagjai is bekapcsolódtak.

Mintegy 500-an vettek részt a Hírös Agóra színháztermében megtartott Jótékonysági Kulturális Estünkön. A közel három órás műsorban vidám, szórakoztató és felemelő, léleksimogató pillanatok váltották egymást. Magyar László lions régióelnök köszöntője után, az első órát a Kecskeméti Városi Fúvószenekar fergeteges programja indította, majd Redenczki Marcsi Stand Up Comedy-s humorista nevettette meg a közönséget.

[video]

A szünetet követően 22 gyengén látó embertársunknak adtunk át a hétköznapjaikat megkönnyítő eszközöket; magyarul beszélő vérnyomás és vércukor mérőket, hangos órákat, miközben dr. Buzási Gábor a lions kormányzóság vezetőségi tagja beszélt a lions mozgalom céljairól, karitatív tevékenységéről. A második rész első félórájában a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Gimnázium fiatal tehetségei varázsolták el a hallgatóságot. Ők az Első Kecskeméti Lions Club támogatását élvezik. Fellépett: Horváth Csanád, aki Utassy József: Magyarország! című versét adta elő, majd Lei Olivér csodálatos hegedű játékában gyönyörködhettünk, őt Nagy Dániel követte, aki komoly előadóművészi tehetségét megcsillogtatva zongorázott nekünk. A gála egyik csúcspontja a Kodály iskola néptánc tanszakának fergeteges tánca volt. Végül az estet könnyűzenével zártuk Balog Brigi és táncosai következtek, akivel mindnyájan együtt énekeltük a legnépszerűbb magyar slágereket.

[video]

A jótékonysági kulturális estünkre meghívást kaptak azon szerveztek gondozottjai és dolgozói – akikkel évek óta szoros kapcsolatot ápolunk.

  • a Kecskeméti SOS Gyermekfalu, 
  • a Kecskeméti Óvoda Általános Iskola Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, 
  • Kollégium, Gyermekotthon és Szociális Intézmény Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Juhar utcai Tagintézménye, 
  • az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága, 
  • Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye, 
  • a Magyar Vakok és Gyengén látók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete 
  • a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete tagjai, 
  • a Wojtyla Barátság Központ és a Bács-Kiskun Megyei Kórház és Mentőállomás szakdolgozói. 

A három klub hagyományteremtő céllal jövőre is tervezi a gálaest megszervezését.

Látás hónapja Kecskeméten - képekben


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba