Láthatatlan vacsorára kaptak meghívást a Kecskeméti Szent László LC tagjai

A Tesco Global által meghirdetett, „Ön választ, mi segítünk" program nyerteseként a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete április 27-én ismét megrendezte a „Láthatatlan vacsora" programot a Spaletta Étteremben, melyre a Kecskeméti Szent László LC-ből 6 fő kapott meghívást. 

A vacsora lényege, hogy a résztvevők a szemüket eltakarva, teljes sötétségben fogyaszthatták el a Spaletta étterem szakácsa által külön e célra összeállított ételsort. Miközben bemutatkoztak a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete jelenlévő, látássérült tagjai, - köztük volt Hencz András, az egyesület elnöke is - elmondták az élettörténetüket, beszéltek a mindennapjaikat kísérő kihívásokról, nehézségeikről és a munkájukról is.

Különleges lehetőség egy látó számára bepillantást nyerni a látássérültek és vakok világába. Ezen a látók számára szervezett érzékenyítő programon viszont a vacsora résztvevői megtapasztalhatták, milyen a látássérültek világa. Olyan szituációba kerültek, ahol csak a hallásukra, a tapintásukra és az orrukra számíthattak: a szemükre nem.

A láthatatlan vacsora hozadékaként pedig maguk is meglepődtek azon a tényen, hogy a szaglásuk és az ízlelésük valójában mennyire fejlett: látás nélkül mennyire kiteljesedtek az illatok és az ízek a számukra.

keol.hu  (Fotó: Csősz Győző)


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba