LIONS Egészségnap a Malom Központban

A LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége minden évben meghirdeti országos egészség napját a LIONS Day-t. A rendezvény az idén április 29-én volt. Ezen a napon az ország valamennyi lions klubja egészségmegőrzésre felhívó programokat, szűréseket, sport rendezvényeket, felvonulásokat tart. Ehhez a felhíváshoz csatlakozott a három kecskeméti lions klub is, az Első Kecskeméti LC, a Kecskeméti Szent László LC és a Digital LC.

A klubok közös egészségszűrő délelőtt keretében a következő programra várták az érdeklődőket.

9.15 Séta az egészségünkért  

A sétán a klubtagokon és családjukon kívül részt vettek a Magyar Vakok és Gyengén látók Bács Kiskun Megyei Egyesülete tagjai, vakvezető kutyáikkal és kiképzőikkel, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona gondozottai, a Humán-Rehab Kiemelten Közhasznú Egyesület Farkas-villa Lakóotthona lakói és a Hungária Hovawart Klub Tenyésztő és Segítőkutyás Egyesület terápiás kutyái és természetesen bárki, aki egyetértett a séta céljával.

9.45. Zenés flashmob a Malom Központban, közreműködött az M. Bodon Pál Zeneiskola fúvószenekara Kuna Lajos vezényletével

10.00-12.00 Ingyenes egészségügyi szűrések a Malom Központ földszintjén 

  • Ingyenes éleslátás vizsgálat a Vision-Express közreműködésével a Kecskeméti Szent László LC szervezésében 
  • Vércukor- vérnyomás mérés, diabetesz szűrés és diatetikai tanácsadás az Első Kecskeméti LC orvos tagjai közreműködésével
  • Kíváncsi vagy mennyire kötődsz a mobilodhoz? Teszteld le magad 1 perc alatt! tesztek és beszélgetés a téma kapcsán a digitális szakemberekkel, akik a Digital LC tagjai

A rendezvényt széles érdeklődés kísérte, sokan részt vettek a szűréseken, ismerkedtek a látássérültekkel, a terápiás és vakvezető kutyákkal és kiképzőikkel. Mintegy félszázan töltötték ki a digitális függőségüket mérő kérdőíveket is, miközben több száz lufi talált gazdára a jó hangulatú délelőttön.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba