Madáretetők készültek az Érzékelések kertjébe

Az ősz folyamán a Kecskeméti Szent László Lions Club által épített és a város által is támogatott Érzékelések kertje tovább bővült. Az első sorban vakok és gyengén látók részére és gyerekek érzékenyítésére épült kertbe madáretetők kerültek kihelyezésre, hogy az odaszokó énekes madarak hangja is vonzóbbá tegye majd a ligetben a pihenést.

A kert gondozását vállaló II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola a klub kérésére madáretető építési versenyt hirdetett meg a gyerekek és családjaik bevonásával. A madáretetők elkészültek, a legszebbek kihelyezésére 2021. január 13-án 11 órakor került sor.

Az iskola könyvjutalommal és oklevéllel köszönte meg a kreatív munkát, a klub által felajánlott kisoroszlán különdíjat a legpraktikusabb építmény készítője nyerte el.

A gyerekek a klubtagok segítségével együtt töltötték fel eleséggel az ötletesebbnél ötletesebb etetőket. A madarak táplálása továbbiakban a gyerekek feladata lesz, csak úgy, mint ahogy a kert tisztán tartása, gondozása is. A madáreleséget a klub biztosította.

(A fotókat a baon.hu, a hiros.hu és a keol.hu, valamint Borsos Andrea az iskola munkatársa készítették.)


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba