Ózongenerátorok átadásával folytatódik a Kecskeméti Szent László LC segítő tevékenysége a Covid járvány kapcsán

A Kecskeméti Szent László LC tagsága úgy döntött, ebben az embert próbáló időszakban segítséget nyújt a veszélyhelyzetnek leginkább kitettek részére. Az eddigi segítő tevékenységük az egészségügyi dolgozókra irányult, a tavalyi év folyamán közel 1,5 millió Ft értékben.

Most, a szociális és oktatási területen dolgozóknak és ellátottjainak adományozott a klub. Úgy gondolták járvány idején a levegőfertőtlenítő készülékeknek különösen nagy hasznát vehetik a különböző intézmények, így ózongenerátorokat vásároltak. Ezek a készülékek járvány elmúltával is hasznosak, hiszen a levegőben lévő polleneket, szagokat és mindenféle vírust és baktériumot kiszűrnek, elpusztítanak. 

Karácsony előtt adtak át két ózongenerátort a Karol Wojtyla ház mélyszegénységben élő gondozottai részére és az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Intézménye számára.

A harmadik és negyedik generátor január 4-én és 5-én talált gazdára. Ezeket a készülékeket az EGYMI - Kecskeméti Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium Egységes Gyógypedagógiai Intézmény Juhar utcai Tagintézménye és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai kapták, az utóbbiak az iskola alapítványán keresztül.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba