Pótszilveszter a Mosoly klubban

2020. január 25-én 14 órától tartotta Pótszilveszteri összejövetelét a Mosoly Klub, a rendezvényen ismét jelent voltak a Szent László Lions Club és fiataljai, a Kecskeméti Szent László Leo Club tagjai.

A közel 90 fős délután Nagy Mária magyar nóta énekes műsorával kezdődött, melynek szünetében alkoholmentes pezsgővel köszöntötték az újesztendőt a megjelentek. A közös nótázás alatt is néhányan már táncra perdültek. A műsor után virsli evés következett a szokásos büféasztal megnyitása előtt.  Az estet most is a szokásos, közös, fergeteges hangulatú tánc zárta.

A Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Intézménye havonta rendezi meg ezt a rendezvényt önkéntes munkában Kecskemét és vonzáskörzetébe tartozó településeken lakó értelmi sérültek számára. A klubdélutánokon kézműves foglalkozásokkal, kulturális műsorokkal, játékokkal, tánccal és az évközi aktuális ünnepek programjaival, mikulásvárással, farsangi jelmezversennyel, tavaszi-nyári hangulattal kapcsolódnak ki a résztvevők. Az immár nyolcadik esztendeje havonta megrendezésre kerülő rendezvény szórakozási lehetőséget nyújt az értelmi sérült emberek minden korosztályának, lehetővé téve, hogy találkozzanak, beszélgessenek, és együtt mulassanak.

A rendezvényt több civil szervezet és sok önkéntes is rendszeresen támogatja, többek között a Kecskeméti Szent László Lions Club és fiataljai a Kecskeméti Szent László Leo Club tagjai, akik 3 évvel ezelőtt kapcsolódtak a rendezvényhez, önkéntes munkával és anyagi, tárgyi támogatással egyaránt. A foglalkozásokon a terem díszítésében az ételek és italok előkészítésében, kínálásában, a közös játékokban, táncban, az italok kiosztásában és a végén a takarításban, teremrendezésben vesznek részt.

Az önkéntes 15-22 éves fiatalok megtanulják elfogadni a másságot, szociálisan és emberileg nyitottabbá vállnak.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba