Segítség a horvátországi földrengés kapcsán

A Kecskeméti Szent László Lions Club a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége felhívására csatlakozott a segítségnyújtók köréhez. A klub első körben 50 000 Ft gyors segélyt utalt át a szövetség számlájára.

2020. december 29-én, nagy erejű földrengés sújtotta a Közép-Horvátországi városokat, Petrinját és Sziszákot, valamint a környező falvakat. A földmozgások azóta is sújtják a környéket. Az anyagi károk tetemesek. A halálos áldozatokat is követelő katasztrófa pánikot keltett az ott lakók körében. Sok sérültet szállítottak kórházakba és továbbra is folyik a túlélők felkutatása. Emberek ezrei hagyták el otthonaikat az életüket és testi épségüket féltve, mindenüket hátrahagyva.

A Horvát Lions Klubok Szövetsége azonnal megkezdte a pénzgyűjtést, a napi szükségleteket kielégítő áruk: víz, étel és a meleg ruhák összegyűjtését, és az érintett területekre történő elküldését, valamint az együttműködést a helyi krízisközpontokkal.  

A D-126 Horvátország Kabinetje sürgős segítséget kért a magyar szövetségtől ennek a vészhelyzetnek a megkönnyítése érdekében. Cselekvési tervük azonnali segítséget kíván nyújtani azok számára, akiknek a lakhatása veszélyeztetett. Feltételezik, hogy a rászorulók több ezren lehetnek.

A kapcsolatfelvételt követően a LCMSz vezetősége megállapította, hogy az anyagi segítség lenne a legmegfelelőbb, hisz a koronavírus miatti korlátozások megnehezítik a határok átlépését. Ezen kívül a horvát lionok akciócsoportja, helyben tud a leghatékonyabb segítséget nyújtani, és optimálisan felhasználni a pénzadományt. A magyar lions kormányzóság döntése alapján jelenleg folyamatban van 2000 Euró küldése, valamint felhívással éltek a klubok felé, hogy, ki-ki saját hatáskörben egészítse ki ezt az összeget.

A fotót készítette: Slavica Gostić. 


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba