Sikeres volt a kecskeméti oroszlánok bálja

Minden év december első hétvégéjén rendezi meg az idén 21 éves Kecskeméti Szent László Lions Club éves bálját, ismertebb nevén Jótékonysági Gasztronómiai Estjét. Az idei év rendezvénye parádésra sikeredett, hiszen jelentős árbevétellel zárult.

2018. december 1-én a kecskeméti Four Points by Sheraton hotelben gyűltek össze a városi lions mozgalom támogatói, hogy az éves jótékonysági munkájukat egy gasztronómiai esttel zárják le.

A rendezvényt jelenlétével megtisztelte dr. Chrabák László, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója, aki megnyitó beszédében méltatta a klub munkáját, mely innovációban és megoldásaiban példaértékű a hazai klubok számára. Elismeréseként a klub jelenlegi elnökének, Kissné Dr. Szabó-Kis Máriának egy Lions ajándék szobrot adott át, illetve éves munkájáért – klub javaslata alapján – oklevéllel jutalmazta Koncsik István, Hajnal Gábor és Kovács János tagokat.

A rendezvényen kiváló produkciókban gyönyörködhetett a népes közönség. A műsor a Kecskeméti Katona József Színház és a City Balett művészei előadásában „A beszélő köntös” musical rövidített bemutatójával kezdődött, és vacsora után Csik János és a Mezzo zenekar koncertjével folytatódott. A fergeteges talpalávalóról a RöMyDuo Party Band gondoskodott. A bálat most is tombolasorsolás zárta, melynek teljes bevételét a lions mozgalom fő célkitűzéseinek megfelelően, vakok és gyengén látók ill. diabeteszben szenvedők megsegítésére fordítja a klubtagság.

A 101 éves Lions a világ legnagyobb klubalapon szerveződő jótékonysági szervezete. Jelenleg 206 országban és 46 ezer klubjában jótékonykodnak az oroszlánok. Hazánkban az első klubok 1989-ben alakultak és most 42 klubban közel 900 oroszlán jótékonykodik a látás megóvása, a diabetes megelőzése és általában a jótékonyság terén. A Kecskeméti Szent László Lions Club 1997-ben alakult egy baráti társaság tagjaiból, jelenleg 28 fő az aktív taglétszáma. Kecskeméten három lions klub működik. Az Első Kecskeméti Lions Club, a Kecskeméti Szent István Lions Club és a Kecskeméti Szent László Lions Club.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba