Sok nevetés, egymás biztatása, segítése jellemezte a IV. Oroszlán Kupát

A Kecskeméti Szent László Lions Club, fiataljai a Kecskeméti Szent László Leo Club, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Intézményével közösen, Dél-Alföldi Régióban lévő értelmi fogyatékosokkal foglalkozó intézmények gondozottai számára szervezett csapat sportversenyt. 

17, hat fős csapatot hívtak meg, kísérőikkel és szurkoló táborukkal együtt. A versenybe és a lebonyolításba, csak úgy, mint tavaly a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma és a Református Gimnázium diákjait is bevonták. Minden 6 fős sérültekből álló versenyző csapathoz + 2 fővel csatlakoztak, valamint a lebonyolítási feladatokba is besegítettek. Ez a nap szemléletváltó nap is volt számukra.

A lions himnusz közös eléneklése után a megjelenteket Pászti András KMJV Esélyteremtési Bizottságának elnöke és dr. Csengery Attila a lions klub 2020-21 évi elnöke köszöntötték.

A közel 300 fős rendezvény állomásain a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai segítettek önkéntes munkában, ahol a versenyzők összemérhették tudásukat többek között, zoknigombóc dobálásban, kockacukortorony építésben, kapura rúgásban, kosárra dobásban, gyöngyfűzésben, labdaválogatásban, sportpoharazásban, tekézésben, óriás labda szalomozásban, és még további 7 feladatban.

 

Az értelmi sérültek számára a teljes élet örömét nyújtó játék, a versenyszellem, a kapcsolatépítés, az együttműködés, az ügyesség - és mozgáskoordináció fejlesztése, egymás segítése, a mozgás élménye, a megszokott környezetből való kimozdulás, a győzelem mámora, mind-mind megvalósulhat egy ilyen rendezvény kapcsán. A versenyen természetesen csak győztesek lehettek, hisz a kupákon és díjakon kívül, minden versenyző ajándékot, tízórait és ebédet is kapott.

A verseny lebonyolításába bevont Kecskeméti Szent László Leo Club tagjai, egy-egy ilyen rendezvényen a szervezés elsajátításán túl, gyakorolják az együttműködést, a toleranciát és a másság elfogadását. A résztvevők számára, klubtagjainkkal és önkénteseinkkel végzett közös feladatok során a generációk közötti határok is fellazulnak. 

A díjátadás előtt a Mosolyszigetesek örömteli meglepetést szereztek. Minden önkéntes résztvevőt megajándékoztak egy általuk készített kézműves kosárkával.

A verseny eredménye:

1. helyezett lett a Bács-Kiskun Megyei Bárka Integrált Szociális Intézmény Csillagfürt Lakócentrum Kalocsa

2. helyezett a CSODABOGÁR Autizmussal és Fogyatékkal Élő Személyek Nappali Intézménye Kecskemét

3. helyezett a Bács-Kiskun Megyei „Platán” Integrált Szociális Intézmény Kecskemét csapata.

A programot az UNIVER PRODUCT ZRt. és a FORNETTI Magyarország is támogatta.

Fotók: Bús Csaba, Banczik Róbert, Halász István, Harsányi Zsuzsanna, Szénási Rita


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba