Szemszűrés a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

2019. március 21-én a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai újra ingyenes szemszűrést végeztek, ezúttal a fiatalok körében. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába települtek ki a Kuti Optika munkatársaival és felszerelésével. A teljes második, harmadik és hatodik évfolyamot szűrték meg, közel 140 gyereket.

Sajnos nagyon elkelt a szűrővizsgálat, mert a gyerekek egyharmadánál, 49 főnél találtak szemromlást. Ez részben a szemüvegesek nem megfelelő dioptriájából adódott, részben olyan gyerekeket szűrtek ki, akik eddig nem hordtak szemüveget, de nagy szükségük lenne rá.

A klub és az optika magas kedvezményt ajánl a szülőknek az osztályfőnökök bevonásával a készülő szemüvegekhez. A gyerekek egy részének új szemüvegét pedig teljesen a klub finanszírozza.

A lions mozgalom legfontosabb tevékenysége a szem védelme, melyért világszerte több mint 1,4 millió lion küzd!

A Kecskeméti Szent László Lions Club és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kapcsolata már több mint 20 évre nyúlik vissza. Az intézmény ad otthont minden évben, az idén november végén 22. alkalommal megrendezendő SOS Lions Teremlabdarúgó Tornának, és az idén második alkalommal felnőtt értelmi sérültek számára szervezett Oroszlán Kupának. Az iskola pedagógusai és dolgozói önkéntes, támogató munkájáért a klub jelenlegi elnöke, Kissné dr. Szabó-Kis Mária, köszönő oklevelet adott át.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Katona József tér 18. I/103.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba