Szemszűrés a Kecskeméti SZC Fazekas István Szakiskolában

2022. szeptember 26-án a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai újra ingyenes látás vizsgálatot végeztek, ezúttal tanulási nehézségekkel küzdő fiatalok körében. A Kecskeméti SZC Fazekas István Szakiskolába települtek ki a Kuti Optika munkatársaival és felszerelésével. A 56 tanuló és dolgozó szemszűrését végezték el a délelőtt folyamán.

11 főnél találtak szemromlást. Ez részben a szemüvegesek nem megfelelő dioptriájából adódott, részben olyan gyerekeket szűrtek ki, akik eddig nem hordtak szemüveget, de nagy szükségük lenne rá.

A klub és az optika magas kedvezményt ajánl a szülőknek az osztályfőnökök bevonásával a készülő szemüvegekhez. A gyerekek egy részének új szemüvegét pedig teljesen a klub finanszírozza.

A lions mozgalom legfontosabb tevékenysége a szem védelme, melyért világszerte több mint 1,4 millió lion küzd!

Az elkészült szemüvegeket a klub által a látás hónapjában október 21-én rendezendő Gálaest előtt adják át, ünnepélyes keretek között.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba