Szemszűrés a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában

Szeptember 30-án a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai újra ingyenes látásvizsgálatot végeztek. Ezúttal a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolába települtek ki, a Kuti Optika munkatársaival és felszerelésével, ahol a teljes első és második évfolyamot, mintegy 126 gyermek látását ellenőrizték.

16 kisgyermeknél találtak szemromlást. Ez első osztályban, az iskolakezdésnél különösen nagy jelentőségű, hisz a későbbiek folyamán tanulási nehézségeket okozhat. A kiszűrt 16 gyermek családját az osztályfőnökök értesítik, így ők egy alapos szemvizsgálaton vesznek majd részt az optikában.

A klub és az optika magas kedvezményt ajánl a családoknak a készülő szemüvegekhez. A gyerekek egy részének új szemüvegét pedig teljesen a klub finanszírozza.

Az elkészült szemüvegeket a klub által a látás hónapjában október 21-én a Hírös Agórában rendezendő Gálaest előtt adják át, ünnepélyes keretek között.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba