Szemüvegek átadása a Látás hónapja tiszteletére a Kecskeméti Szent László Lions Club szervezésében

A Kecskeméti Szent László Lions Club a Kuti Optika segítségével szeptember végén 2 iskolába települt ki, és végezett látás vizsgálatot. A Kecskeméti SZC Fazekas István Szakiskola tanulási nehézségekkel küzdő diákjait és a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola 1-2 évfolyamát szűrték meg. A 180 főből 20 gyermeknek ajánlotta fel a klub és az optika, hogy elkészíti teljes vagy 60%-os finanszírozásban a szemüvegét. A lehetőséggel 9 tanuló élt, így nekik készült szemüveg, mintegy 550 000 Ft értékben.  

A klub által hagyományosan megrendezett Gálaest előtt került sor az ünnepélyes átadásra a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ külön termében, október 21-én pénteken 18.00 órától.  Az ünnepélyes átadáson a klubtagok és a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kormányzója Koncsik István jelenlétében, Harsányi Zsuzsanna a klub elnöke egy mesével köszöntötte a megjelenteket, majd Drozdik László a Kuti Optika munkatársa, utolsó simításként a gyerekek fülére igazította az elkészült szemüvegeket.

fotók: Hírös.hu


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba