Szépen virágoznak a cseresznye fáink 2014

Itt a tavasz, szépen virágoznak a két évvel ezelőtt Ito Tecuo japán nagykövet úrral és feleségével, Király József klubtársunkkal közösen ültetett cseresznyefáink.

Két évvel ezelőtt írtuk...

A Kecskeméti Szent László Lions Klub, célul tűzte ki, hogy a világ Lions mozgalmának idei közös programjához csatlakozva, fákat telepítünk városunkba. Azért, hogy a civil összefogás még erősebb legyen, Klubunk úgy döntött, hogy japán partnervárosunk Aomori iránti barátságunk jeléül, 35 japán cseresznyefát ültetünk. A város önkormányzata a Városgazdasági Kft. és a főkertész asszony közreműködésével, azonnal felkarolta ezt a kezdeményezést.

Így klubunk 2012. április 12-én, csütörtökön délután 14.30 órától Ito Tecuo japán nagykövet úrral és feleségével, Király József a Szent László Lions Club képviseletében, a Lions Klubok Magyarországi Szövetsége vezetőségével, Németh István kormányzó és Magyar László alkormányzó urakkal, valamint a Kecskeméti Szent László Lions Klub tagjaival és családjukkal együtt, a Rákóczi iskola előtti szabad területen 35 japán cseresznyefát fog elültetni. Az így kialakított park bekerülési költségére, klubunk mintegy félmillió Ft-ot fordít. A fák további gondozását a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulóival és a Városgazdasági Kft munkatársaival közösen végezzük.

Ez a közös aktivitás alkalmat ad arra, hogy részvétünket és egyben partnerségünket is kifejezzük az 1 évvel ezelőtt történt japán földrengés és cunami áldozatai és hozzátartozói számára. A kiültetésre szánt cseresznyefáról tudni kell, hogy japán egyik nemzeti jelképe, melynek virágai visszafogott, egyszerű szépségükben felejthetetlen élményt nyújtanak annak, aki csak egyszer is élőben látta a fehérbe és rózsaszínbe burkolózó fákat. A cseresznyefa virágzás Japánban a tavasz érkezésének hivatalos jele is, ráadásul egy hagyomány is kötődik a virághoz: akire ráhull, azt szerencse és boldogság éri.

Reméljük, hogy az így elültetett fák virágszirmai sok kecskemétinek hoznak majd szerencsét és boldogságot!


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba