Színpompás egynyári virágokkal gazdagodott az Érzékelések kertje

A Gyenes Kertészet felajánlásaként az illatösvényt az évelő fűszernövények mellett, mintegy 150 tő színes, illatos egynyári virág is díszíti Kecskeméten, 2021. június 3-tól. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai délelőtt nagy örömmel ültették el az ajándék növényeket.

Az átadás előtti utolsó simítások folynak az Érzékelések kertjében, hiszen jövő héten a K-ARTS Művészeti Alapítvány által készített és felajánlott hangadó szobrok kihelyezése után, június 11-én pénteken, délután 3 órakor a kertet megalkotó Kecskeméti Szent László Lions Club ünnepélyesen átadja a városnak a parkot.

A lions mozgalom legfontosabb célkitűzéseinek megfelelően a látás védelme és a környezetvédelem is megvalósul a liget létrehozásával. Az országban egyedülálló kert egyrészt vak, gyengén látó vagy halló, értelmi sérüléssel élő gyermekek és felnőttek részére szánt pihenő, tapasztalati kert.

Másrészt a gyermek intézmények és a városban élő családok részére kialakított érzékenyítő park, melyben a színek, illatok, változatos felületek, hangok felfokozásával tudatosan kívánjuk bevezetni az érzékelhető világba a tapasztalatra vágyókat a természet, a játék és a művészet útján.

Kérjük élvezzék az Érzékelések kertjét és vigyázzanak rá!


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba