Tavaszköszöntő, kimonó-búcsúztató Kecskeméten

2019. április 13-án, szombaton délben, több hullámban közel százan gyűltek össze a kecskeméti Népi Iparművészeti Gyűjtemény tágas kiállító- és kézműves foglalkoztató egységében. A japán kimonó kiállítás még 2019. március 23-án nyílt meg a a Kecskeméti Szent László Lions Club szervezésében, Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával.

A lions nemzetközi béke poszter pályázaton résztvevő, alkotó és nemrég már jelentős sikereket is arató „szentimrés” és „rákócis” gyerekek, lelkes szülők, pedagógusok, érdeklődők és barátok vettek részt a gazdag, két és fél órás programon. Az ifjak megvendégelése mellett szellemi táplálékot is kaptak többek között Kricskovics Zsuzsanna origami művésztől, aki ezúttal papír babák és színes kis öltözetek készítésébe avatta be a megjelenteket, majd a Kecskeméti Szent László Club nevében a klub soros elnöke Kissné dr. Szabó-Kis Mária adott át okleveleket a gyermekrajz pályázaton a klub színeiben induló alkotó gyerekeknek.

Az eseményen már velük volt dr. Mák Kornél alpolgármester és Takamizu Hidero úr, a budapesti Japán Nagykövetség helyettes vezetője, Kecskemét régi ismerőse. Kimonó-beöltözéssel, szakmai tárlatvezetéssel és saját most megjelent könyve bemutatójával is gazdagította a záró rendezvényt Schmidt Csilla japanológus a Magyar-Japán Baráti Társaság szombathelyi elnöke. A programot a házigazdák és a szervezők nevében Király József, a Szent László Lions Club tagja, a Kecskemét-Aomori Magyar – Japán Baráti Kör tiszteletbeli elnöke fogta össze és vezette le a reá jellemző odaadással és figyelemmel.

Mint emlékezetes, a Szent László Lions Club meghívására, civil társszervezetek és intézmények együttműködésében, Kecskemét város és cégei jelentős támogatásával valósult meg és volt látogatható a hazánkban eddig egyedülálló, japán gyermek kimonókat bemutató nemzetközi vándorkiállítás. A Magyar-Japán Baráti Társaság Szombathelyi Tagozatának vezetője, Schmitt Csilla asszony kurátorként is jegyzi a párhuzamosan Pécsett és Kecskeméten futott, a rangos és többszáz darabos Nakano-gyűjteményből készült válogatást, egyúttal az éppen most megjelent nagyszerű katalógus magyar változatát.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba